Filmy DIVX i inne
Cze
mam pytanie, bo ostatnio mam 2 kompy.. jednego takie starszego...
P3 450mhz, 256ram, 8mb AGP (intel 740) 8,4gb hdd.. itd.
i mam pytanie co jest wazniejsze w odtwarzaniu filmow procesor czy karta graf.
bo mam okazje kupic rivie tnt2 32mb
i czy to pomoze w odtwarzaniu filmow
pozdrawiam
mam pytanie, bo ostatnio mam 2 kompy.. jednego takie starszego...
P3 450mhz, 256ram, 8mb AGP (intel 740) 8,4gb hdd.. itd.
pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
grzegorzrud:
pozdrawiam
Jedno bez drugiego działać nie będzie więc o jakiej waźności piszsz?.
Przy DiVixch to procesor ma zdecydowanie więcej pracy do wykonania niź przy filmie DVD np.
Karta graficzna – ogólnie uwaźa się źe karty ATI oferują lepszy obraz niź Nvidii , chociaź obie te firmy w swoich kartach umieściły wspieranie MPG, o Intelowskim 740 wypowiadał się nie będę , bo...unikałem.
Pytasz czy zmiana karty pomoźe w otwarzaniu filmów ?, nie pamiętam niestety czy Intel740 wspiera formaty video , i uwaźam źe wymiana karty pomoźe niewiele .
Więcej by dało podkręcenie procesora , choć w tym przypadku pewnie tylko do 500Mhz, lub wymiana go na szybszego.
witaj. moim zdaniem procesor jest wazny to jest jakby mózg ,procesor ma głównie wpływ na szybkośc komputera np;przy kompresowaniu i konwertowaniu filmow to tak to ma wpływ i to bardzo duźy.Im lepszy procesor to to szybciej(krucej) bedzie trwac kompresja lub konwersja.Na twoim miejscu kupił bym karte graficzna jak masz moźliwosc .nie wiem czy ta karta posiada wyjscie tv,tuner– wtedy mógłbys nagrywac z telewizora i filmy z komputera ogladac na telewizorze.IM wiecej pamieci ma karta tym lepiej ,ta pamiec dziala podobnie jak pamiec ram w kom troche na innej zasadzie ale podobnie
Strona 1 / 1