film z kompa na telewizorze?

mam karte ktora obsługuje tv i chcialbym to uruchomic czy jest jaki program potrzebny do uruchomienia tego zestawu ?

Odpowiedzi: 4

Napisz mi tylko jeszcze jakiego kabla uźyłeś. :wink: Pozdro.
moohomor
Dodano
02.01.2006 18:55:23
podłączylem ten zestaw ale obraz jest czarno bialy jak to przestawic ? gdy w opcjach przestawie na kolor to obraz jest nie wyrazny i kolory sie troche rozmazuja sczegolnie wokol napisów i ikonek a jak jest czarno bialy jest oki jak to naprawic? :wink: :wink:
tasiek
Dodano
30.12.2005 14:04:21
tasiek:
mam karte ktora obsługuje tv i chcialbym to uruchomic czy jest jaki program potrzebny do uruchomienia tego zestawu ?

Przede wszystkim musi być kabelek. W zaleźności od tego czy masz nowy komp a mniemam źe takowy posiadasz to zapewne masz wyjścia S_Video i DV–I. Jeśli chodzi o telewizor to jeźeli masz wejścia i S–Video i czincz to kup kabelek z końcówkami S–VS–V. Nawet ja bedziesz podłączał na czincz to kup sobie dodatkowo przejsciówkę na czincz.A to dlatego źe miałem taki problem źe przechodziłem z karty na tv kablem S–V czincz i się okazywało źe obraz był czarnobiały.Tak są robione kable w Polsce (kwestja odpowiedniego spinowania kabli).Niektórzy nie radzą sobie z tą kwestją.Jeśli masz dobry sklep to moźesz zaryzykować jeśli nie to kup kabelek z końcówkami S–V i ewentualmą przejściówkę na czincz jeśli nie masz wejścia w tv S–V.Bez źadnego oprogramowania wybierasz odpowiedni kanał AV w tv i widzisz. :wink: Pozdro.
moohomor
Dodano
30.12.2005 12:25:08
Jeśli karta NVIDIA to program sie nazywa TVTool. Ale w obu przypadkach (Ati/Nvidia) powinno sie dać wszystko ustawić w zakłądce Ustawienia, PPM na pulpicie wybierajac Właściwości.
emwuen
Dodano
29.12.2005 15:11:41
tasiek
Dodano:
29.12.2005 14:26:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1