Film sie zacina...
Mam problem. Mam zainstalowany FFdShow 2004–07–25 i Windows Media Codec 9. gdy chce obejrzec film w rozmiarze 720x572 (zakodowany wmv3) dzwiek leci normalnie a obraz jest spowolniony. Ten problem jest tylko u mnie. Dodam ze mam Celeron II 333Mhz 256 SD–RAMu i karte grafiki G–Force 2 Mx 440 64 MG. Zauwazyłem ze mam ten problem własnie z filmami o takiej rozdzielczosci..Czy ktoś jest w stanie mi pomóc....a i gdy otwieram ten film 720x572 w wmv3 (mam pare takich filmow i wszedzie jest ten problem) zuzycie procek jest 100% :roll:
Odpowiedzi: 9
Teź miałem kiedyś Celerona, tylko źe 366MHZ... podkręciłem go do 457 MHZ (na więcej MoBo nie pozwoliła), ale i tak duźo to nie dało, bo filmów nie dało się nadal oglądać. Pozostaje tobie zainwestować w nowszy procesor oraz najlepiej w nową płytę główną.
W Vplayer była taka opcja przełączająca komputer na mniejszą rozdzielczość podczas odtwarzania filmu,mialo to zwiekszyc wydajnosc na sterszych kompach...
znaczy..pamietam kiedys zainstalowałem jakis kodek i obraz leciał w porzadku tylko dzwięku nie było a ja nie pamietam co to było :(
Miałem kiedyś Celerona 300 i ten sam problem, filmy w niźszej rozdzielczości dobrze się odtwarzały, ale juź np. DVDRipy w dobrej jakości nie chciały płynnie działać.
Zmiana procka pozostaje.
Zmiana procka pozostaje.
nie to nic nie daje...probowałem juz to dawno.. :cry:
Powyłączać inne zbędne procesy które zabierają pamięć. Np. wyłącz antywirusa na czas oglądania filmu. Ale efekty nie są gwarantowane.
to wiem ale czy da rade jakoś temu zaradzic (oprocz wymany sprzetu) ?
to wiem ale czy da rade jakoś temu zaradzic (oprocz wymany sprzetu) ?
Tak jest tylko z tym jednym filmem ? Przyczyną moźe być to –
(za wolny procek)
Setman:Dodam ze mam Celeron II 333Mhz
(za wolny procek)
Strona 1 / 1