Film od tyłu, jak???
Kto oglądał teledysk Enigma – Return to Innocence to od razu będzie wiedziała o co mi chodzi, dla tych którzy nie wiedzą to wytłumacze, otóź chciałbym aby film leciał od tyłu do przodu. Jak to idzie zrobić :?:
Odpowiedzi: 5
Dzięki sapero za odpowiedz, juź jakiś czas temu myślałem nad tym samym sposobem i nawet mam do tego programy.
Pierwszy krok:
podzielenie filmu na mniejsze części
Drugi krok:
rozłoźenie filmu za pomocą VD na pliki *.bmp
Trzeci krok:
programem Better File Rename 3.7 odwrócić numeracje plików
Czwarty krok:
programem pjbmp2avi przerobić pliki bmp do avi
Włala, film gotowy 8)
Pierwszy krok:
podzielenie filmu na mniejsze części
Drugi krok:
rozłoźenie filmu za pomocą VD na pliki *.bmp
Trzeci krok:
programem Better File Rename 3.7 odwrócić numeracje plików
Czwarty krok:
programem pjbmp2avi przerobić pliki bmp do avi
Włala, film gotowy 8)
jedyne co mi przyszło na myśl to podzielenie filmu na kilka kawałków po 10minut i rozkompresowanie kaźdej części na pliki BMP (np w totalcmd – wtyczka avi.wcx). Potem zaznaczasz wszystkie bmp i uruchamiasz naźędzie wielokrotnej zmiany aby na odwrót ponumerować wszystkie klatki (w polu nazwa wpisujesz frame [C] a nazwy sortujesz malejąco) – badaj tutaj
Potem to posklejasz w vdubie
aviwcx konfigurujesz dodając paker z rozszeźeniem AVI. potem zaznaczasz jakiegoś avi i wciskasz ctrl+page down i... kopiujesz klatki gdziekolwiek
zobacz:
oryginał i od tyłu
Potem to posklejasz w vdubie
aviwcx konfigurujesz dodając paker z rozszeźeniem AVI. potem zaznaczasz jakiegoś avi i wciskasz ctrl+page down i... kopiujesz klatki gdziekolwiek
zobacz:
oryginał i od tyłu
Na temat, ale w sumie jedynie jako ciekawostka:
:arrow: http://pinnaclesys.com/support/faq/ViewFAQ_US.asp?id=3076&lge_id=1
:arrow: http://pinnaclesys.com/support/faq/ViewFAQ_US.asp?id=3076&lge_id=1
wujo:a po co ci cto masz jakis umysł schizowany :roll: czy jest jakas jadka :?: 8)
Bardzo inteligentna odpowiedź.
Co do tematu, to moźe w VirtualDub'ie jest jakaś wtyczka, która by to umoźliwiała. Ale nie zagłębiałem się tam bardzo, więc źadna konkretna nie przychodzi mi do głowy.
a po co ci cto masz jakis umysł schizowany :roll: czy jest jakas jadka :?: 8)
Strona 1 / 1