FILM NA DVD :(

Yo!
mam plik(np.avi) z filmem i plik txt z tlumaczeniem do tego filmu.jak zrobic i zeby nagrac plytke ktora bedzie chodzic w normalnym odtwarzaczu DVD i zeby napisy sie wyswietlaly?jest to mozliwe?
ja jestem zielony:) w tych sprawach...

Odpowiedzi: 18

Moźe inna wersja tmpgencodera coś zdziała. Innego pomysłu nie mam.
SLAY3R
Dodano
27.01.2004 21:31:04
no i efek jest taki ze po 45% procesu przerabiania, kompa mi samoistnie zrestartowalo i cale przerabianie szlag trafil :x
TO KONIEC !!! nie udalo mi sie przerobic avi na vcd
ps. dzieki za wszyskie rady jakie mi podaliscie
–POZDRAWIAM!!!
Doktor X
Dodano
27.01.2004 20:54:23
wiesz SLAY3R wcisnolem OK na tym bledzie i poszlo!
jak narazie przerabia bez zaklocen ale zobaczymy efekt koncowy... :roll:
nerwy mam juz na wlosku,dzs sie4 chyba wykoncze :?
Doktor X
Dodano
27.01.2004 20:13:55
Nie mam pojęcia.
Moźe spróbuj puścić przez frameserver. Najpierw odpal virtualduba, załaduj ten film, odpal frameserver, i załaduj ten plik vdr do tmpgencodera, moźe pójdzie.
SLAY3R
Dodano
27.01.2004 18:36:07
zrobilem wszystko dokladnie jak podales ale zobacz co sie stalo! wywalilo jakis blad ... i czemu?
Doktor X
Dodano
27.01.2004 18:11:52
W sumie mogłes odrazu z frame servera ładować do tmpgencodera, ale skoru juź masz pliczek avi z wtopionymi napisami to rób tak:

Odpal tmpgencoder powinien wyskoczyć project wizzard, jezeli nie to file/project wizzard..., wybierz profil vcd PAL (jeźeli film w avi jest 25 klatek/sekundę) ntsc (29,9 f/s) lub ntsc film (23,9 f/s) i Next. Teraz załaduj plik wideo (zakładam źe jest ten avik razem z dźwiękiem), w aspect ratio wybierz ntsc lub pal (zaleźy co wybrałeś wcześniej) i next. W nastepnym oknie klikaj w other settings i na zakładce video wybierz motio search precision: highest quality, na zakładce audio powinno być odrazu dobrze ustawione ale się upewnij: sampling frequency 44100, channel mode: stereo, bitrate: 224. Teraz OK i next. W następnym okienku wpisz nazwę pliku wyjściowego. I 2x OK i będzie skompresowane do vcd.
SLAY3R
Dodano
26.01.2004 22:48:13
Lipton podal kozacki link! tam jest wlasnie ten VirtualDub co ma SLAY3R tam sa te opcje textsub
i dobry opis jak "to wszystko zrobic" zreszta bardzo podoby do tego ktory podal SLAY3R.to napisy mam juz wklejone(zanim odczekam swoje :wink: )teraz tylko pozostaje przerobic avi z wklejonymi napisami na "cos" co lata w stacjonarnych odtwarzaczach DVD

Szanowni koledzy i kolezanki HELP ME!
ps.straszna zlapalem grzalke na te przerobki
:D
pozdrawiam i dziekuje za cierpliwosc i wyrozumialosc dla zielonego usera ...
To jak ten plik przerobic zeby smigal na DVD :wink:
Doktor X
Dodano
26.01.2004 22:34:25
Mój virtualdub: http://republika.pl/slay_3_r/virt/virtualdub.rar
SLAY3R
Dodano
26.01.2004 22:21:09
Moźe to komuś pomoźe , mi pomogło http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=1976
Lipton
Dodano
26.01.2004 21:15:56
wiesz SLAY3R zrobilem jak podales i *** ! teraz wogole nie moge uruchomic VirtualDuba a auxsetup chodzi normalniem.w przypadku uruchamiania VirtualDuba wyskakuje jaki blad ze blebleble i ponowna insalacja powinna rozwiazac problem.ale robilem reinstal i pipa niedziala.masz moze linkdo tego swojego VirtualDuba co jest ta opcja video/filter/add/textsub?
teraz juz nie odpuszcze :twisted: musze ociagnac swoj cel :wink:
Doktor X
Dodano
26.01.2004 19:38:20
Mój virtualdub juź to miał odrazu :wink:
rozpakuj te pliki do folderu plugins w folderze virtualduba. I będziesz mieć textsub filter.
SLAY3R
Dodano
26.01.2004 18:32:48
wszysko gra dfo momentu "w zkładce video/filter/add/textsub w ustawieniach textsuba załadować plik z napisami"ja tam poprostu nie mam texsub,na dowud dolaczam screen
]
Doktor X
Dodano
26.01.2004 17:42:22
Mam łatwiejszy sposób.
Sciągnij virtualduba. Nastepnie uruchom auxsetup i kliknij w install handler, następnie w virtualdubie trzeba załadowac film, w zkładce video/filter/add/textsub w ustawieniach textsuba załadować plik z napisami. I ustawić rozmiar czcionki itp.
Teraz file/preview – podglądnij jak to wygląda.
Nastepnie file/start frame server/start/wpisujesz nazwę i ok. Utworzy ci plik nazwa.vdr i uruchomiony zostanie frame serwer mode.
I teraz w zaleźności czy chcesz kompresować do divxa, czy odrazu do vcd uruchamiasz odpowiedni program do kompresji (dla vcd – tmpgencoder, dla divx, xvid – virtual duba) i ładujesz do tego programu ten plik vdr. Ustawiasz opcje kompresji (bitrate, lub w tmpg wybierasz profil vcd) i to odrazu wkompresuje napisy do filmu. Moźna teź kompresować razem z dźwiękiem, ale raczej proponuję wykonać te kompresje oddzielnie (będzie i szybciej i moim zdaniem lepiej).
SLAY3R
Dodano
26.01.2004 00:42:23
zastanawiam sie czy jest mozliwosc wklejenia napisow w avi i dopiero pozniej przerobic na MPEG(VCD)
jest moze jakis programik ?
Doktor X
Dodano
25.01.2004 19:51:22
ale to wszytstko jest skomplikowane.... :shock:
znalazlem jeszcze cos o przerobkach to akurat jest proste bo macie wszystko podane na "srebrnej tacy"
dla zainteresowanych podaje link http://www.cdrinfo.pl/vcd/video/how2avi2vcd.php
Doktor X
Dodano
25.01.2004 19:47:24
Z tego serwisu ściągnij virtualdubmod i uruchom go. Być moźe osoba pisząca ten artykuł się pomyliła.

UPDATE: Aha, jeszcze jedno. Żeby mieć nad napisami większą kontrolę (rozmiar, kolor, krój czcionki) przeczytaj ten artykół: http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=20
SLAY3R
Dodano
22.01.2004 22:44:54
wszystko ladnie jest do monmentu kiedy mam zrobic to :...Teraz z katalogu VDMOD uruchamiamy program VirtualDubMod... ale ja po instalacji tego programu nie moge znalezc tego wlasnie katalogu,co za tym idzie nie mam jak uruchomic programu ... co jest?BLOCKED SCRIPT emoticon(':shock:')
Doktor X
Dodano
22.01.2004 21:28:04
Przeczytaj ten artykuł: http://divx.howto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=7
Jest w nim opisany sposób na stworzenie filmu w formacie video cd z wtopionymi w film napisami.
SLAY3R
Dodano
22.01.2004 17:01:06
Doktor X
Dodano:
22.01.2004 16:34:37
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1