Film machine

przerobiłem filmik do fotmatu vcd – powstało tak kilkanaście plików TMF więc następnym krokiem jaki zrobiłem było wypaleni9e płytki na Nero – płytke kupiłem 870mb i kiedy dodaje aby wypalił płytke VCD pokazują się następujące pliki

– TFM muxed Titlepicture mpg 250kb
– Tfm muxed TheEndPicture 250 kb
– TFM muxed file00.mpg 809185 kb
– TFM ChangeCDpicture

I na płytke do wypalenia da rady tylko dodac TFM file 00 wypalam płytke prędkością 8 wypała ładnie płytka ale ona i tak nie chodzi na kinie domowym LG

mam pytanie bo zawsze jak wkładałem płytki pokazywało VCD 2.0 co to oznacza to jest coś z mpg związane ?

Z kolei na płytce wypalonej są nastepujące foldery :
– CDI
– MPGAV
–SEGMENT
– EXT
– PICTURES
– VCD

i co z tym mozna poczynić prędkość za szybka coś zle przerobiłem Film mówił ze zronbione jkest dobrze bo zakończył wszystko ppoprawinie

Odpowiedzi: 8

Zrób test i nagraj nawet fragment tego film z 5 minut na płytę 650mb i zobacz czy będzie działać. Tak jak pisał wyźej rebe, zbyt duźych płyt standardowy odtwarzacz nie odczyta i tyle. No i sprawdź czy wogle ten napęd obsługuje płyty cd–r, cd–rw. Bo są takie odtwarzacze które czytają tylko tłoczone krąźki.
SLAY3R
Dodano
04.06.2004 22:48:52
poddaje sie naagrałem filmik na 800 mb płytke a filmik ma 790 mb i co pokazało kino DISC ERROR uwielbiam ten napis. Wyjdzie na to ze nie ma co sie zajmować tym bo coś nieprzynosi efektór a płytke paliłem znów w nero 6 i 8 prędkością

poprostu rozpacz
kaluznikow
Dodano
04.06.2004 22:10:08
Nie rozumiem tego topicu od początku... :roll:

Po konwersji w The FilmMachine, gdy odhaczona była opcja 'Don't make images' (w okienku z wyliczaniem bitrate to jest), powinien powstać oprócz masy tych właśnie plików, o których tu mowa obraz kaźdej z płyt wchodzących w skład kompilacji (obraz tego filmu skodowanego do (S)VCD).

Wystarczy to potem zwyczajnie nagrać w NERO. Juź któryś raz podaję Ci link do artykułu z tym jak to zrobić...

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/timemachine/

UPDATE... No dobra... Juź rozumiem :wink: Więc podobnie jak Rebe uwaźam, źe napęd dławi się dlatego, źe płytka jest dla niego za duźa. Wiesz jak to moźna sprawdzić, czy tak faktycznie jest :?: W progsie zrób jeszcze raz kompilację, podziel ją na płyty właśnie jakieś większe – niech będą te 99 minutowe (860MB) i pozwól, aby prócz mnóstwa tych plików powstał obraz filmu. Tenźe obraz nagraj (nie te pliki, a obraz) – jeśli tak robiąc napotkasz problemy, to potwierdzi to teorię Rebe i teraz takźe moją...
Pawek
Dodano
03.06.2004 19:55:19
Chciałbym być złym prorokiem ale obowiam się, źe w ogóle z płytami powyźej 700MB + ich overbourning moźesz mieć problem.
Nie pozostaje Ci chyba nic innego jak narazić się na koszty i zobaczyć czy filmy na płytach 800MB+ w ogóle dadzą się odtwarzać, a jeźeli to do jakiego rozmiaru.
Moźe być tak, źe bedziesz musiał robić dwie płyty 700 mimo, źe na drugiej bedzie tylko jakaś resztówka.
Tego jednak bez eksperymentów nie zweryfikujesz.
Rebe
Dodano
03.06.2004 19:41:07
Rebe czyli w przypadku kiedy filmik zajmuje 790 mb proponujesz 800 mb płytke a jezeli vcd wyjdzie mi powyzej 800 mb i naghram własnie na tą 870 mb to w praktyce moze odnzaczac ze kino wogóle nie pociągnie jak myślisz chyba nie prawda

wogóle chciałęm podziekowac ze te informacje które juz mi udzieliłeś bo miło wiedzieć coś więcej .... :)
kaluznikow
Dodano
03.06.2004 17:13:24
Nie o prędkość nagrywania chodzi, a przynajmniej nie o nią głównie, ale o to, źe uźyłeś płyty o pojemności zdecydowanie przekraczającej mozliwość odtwarzacza – jezlei potrzebowąłeś takiej duzej płyty to jej zapisanie odbywa się ze znacznie większa gęstością – odlełości ściezek na płycie są mniejsze najprościej pisząc, a laser w stacjonarnym sprzecie sobie z tym nie radzi.
Do czego ma pełne prawo.
Rebe
Dodano
03.06.2004 14:40:17
Rebe ale odpaliłem juź nbei raz VCD u siebie filmiki z zawodów teakwondo oraz kilka dni temu Mój Brat Niedzwiedz kino jest nowe wieć powinno ciągnąc prędkość nagrywania poszła 8 za duźa?

a kompik jak najbardziej odtwarza bo odrazu sprawdzałem

"I co tu myśleć kiedy sie ma pustke w głowie"
kaluznikow
Dodano
03.06.2004 14:31:18
Na 99% to wina(?0 odtwarzacza. Szczerze powiedziawszy wątpię by , kóryś stacjonarny był w stanie strwić tak duźą płytę i nie rozkraczyć się na odległości ścieźek.
Sprawdziłeś czy film w napedziek omputera moźna odtworzyć?
Jeźlei tak to juź iwesz, źe to co napisałem wyzej to prawda.
Rebe
Dodano
03.06.2004 13:12:24
kaluznikow
Dodano:
03.06.2004 13:02:26
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1