Film .avi na DVD ?

Witam wszystkich :)
Moze temat był juz poruszany , ale nie znalazłem odpowiedzi , choć ten problem moze byc rozwiązany inaczej niz była by mozliwość rok temu .

Jakim ogólnodostępnym (darmowym) programem przekonwertować film zapisany do formatu .avi na format odtwarzany bez problemu przez najzwyklejszy odtwarzacz DVD . I nie chodzi mi tu o format VCD lub SVCD .
Próbowałem szukac w googlach , ale to co znalazłem jest dostępne np po wpłaceniu 40$ ...
A jeszcze inne wyłaczają się po przekonwertowaniu ok 15 sek filmu .

Odpowiedzi: 8

Jeśli prawie kaźdy program jekieś problemy generuje , to w systemie szukałbym przyczyny, a nie w tych programach
Seeker
Dodano
13.12.2005 21:01:48
No właśnie , ten program mi takze sie wysypuje .
NAwet tez te nie darmowe np. Allok AVI to DVD SVCD VCD Converter . Dzięki niemu moźna konwertować jak nazwa podaje do SVCD i VCD lecz nawet przy nich program sie wyłącza .
Jaki mają być powody takiej przypadłości .
Lipton
Dodano
13.12.2005 13:07:37
Ta wersja Cheetah jest teź w wersji Free :lol:
http://www.freeware4pc.com/multimedia/cheetahdvdvideo.shtml
Seeker
Dodano
11.12.2005 23:23:03
Jesli mialbym sprawdzic wszystkie wersje,to troche czasu by mi to zajeło .
Dziekuje za zainteresowanie tematem .
Dziekuje za link .

W logach nic nie pisze o powodzie wysypywania sie programu :( Tak jakby nic sie w tym czasie nie stało .
Ale np w tej wersji komercyjnej Cheetah DVD Video nic takiego sie nie dzieje . Zabieram sie do sprawdzenia tej darmowej...
Lipton
Dodano
11.12.2005 23:11:48
Lipton:
VSO DivXtoDVD Converter jest komercyjnym programem .

Jak nie sprawdziłeś wszystkich wersji, to nie pisz. Ta wersja o której napisałem nie jest płatna – moja wina źe nie podałem która
http://www.softlookup.com/display.asp?id=75012

Co do wysyspywania się programu, podglad w logi zdarzeń moze przybliźy rozwiązanie problemu, tak na odległość to nawet wróźenie z fusów naduźyciem by było.
Seeker
Dodano
11.12.2005 21:39:58
VSO DivXtoDVD Converter jest komercyjnym programem .

Niestety chyba znalazłem inny i chyba właściwy problem . Moze to nawet nie ten dzial forum ale jak juz zacząłem tu ...

Podczas konwersji wyzej wymienionymi programami a takźe podonie dzialającymi np Allok AVI to DVD SVCD VCD Converter , operacja zostaje przerwana po ok 5sek bez zadnego komunikatu ;( Czyli film konwertuje sie przez ok 5 sek a następnie program sie wyłącza...

Temperatura procesora jest w normalnych granicach.
CPU Celeron1,7Ghz 10GB wolnego miejsca na dysku , 640MB DDR RAM ...
WINXP PRO SP2
Lipton
Dodano
11.12.2005 21:27:29
Nie pomnę czy VirtualDub przekształci film *.avi do postaci DVD (VOB i IFO) , poza tymjest tyle jego wersji źe wypadało by podać choć link do właściwej.

Lipton poszukaj w Googlach takich programików:
VSO DivXtoDVD Converter
Cheetah DVD Video – tworzą foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS , to standard zgodny ze wszystkimi stacjonarnymi odtwarzaczami.
Programy są proste i skuteczne i są za darmo
Seeker
Dodano
10.12.2005 19:15:06
Lipton:
Witam wszystkich :)
Moze temat był juz poruszany , ale nie znalazłem odpowiedzi , choć ten problem moze byc rozwiązany inaczej niz była by mozliwość rok temu .

Jakim ogólnodostępnym (darmowym) programem przekonwertować film zapisany do formatu .avi na format odtwarzany bez problemu przez najzwyklejszy odtwarzacz DVD . I nie chodzi mi tu o format VCD lub SVCD .
Próbowałem szukac w googlach , ale to co znalazłem jest dostępne np po wpłaceniu 40$ ...
A jeszcze inne wyłaczają się po przekonwertowaniu ok 15 sek filmu .

zaglądałeś tu : www.cdrinfo.pl ?

programy :

– VirtualDub;
– TMPGEnc;
– the Film Machine
WaGonik
Dodano
10.12.2005 15:41:33
Lipton
Dodano:
10.12.2005 11:47:43
Komentarzy: