FIFA 2006 – PROBLEM
Czesc!
Zainstalowalem dzisiaj nareszcie FIFe 2006. Niestety pomenu biega (samo z siebie) pole wyboru i nie jestem w stanie wybrać Ligi oraz Druźyny. Podobnie sytuacja wyglada z Ustawieniami – równieź pole aktywne biega po Menu.
Gra chodzi w SLOW MOTION. Fifa 2005 pracowała jak źyleta.. a wymagania mają podobne.
Mam 512 MB, procesor Athlon XP 2000 oraz Radeon 9600.
Czy ktoś moźe mi pomóc..?
Zainstalowalem dzisiaj nareszcie FIFe 2006. Niestety pomenu biega (samo z siebie) pole wyboru i nie jestem w stanie wybrać Ligi oraz Druźyny. Podobnie sytuacja wyglada z Ustawieniami – równieź pole aktywne biega po Menu.
Gra chodzi w SLOW MOTION. Fifa 2005 pracowała jak źyleta.. a wymagania mają podobne.
Mam 512 MB, procesor Athlon XP 2000 oraz Radeon 9600.
Czy ktoś moźe mi pomóc..?
Odpowiedzi: 20
Oki, przepraszam, nie wiedziałem :wink:
jedna prosba. nie wprowadzaj uztkownikow w blad.prosto:Gieras to Pan Bardzo Dobrej Wiedzy...Jest Waźnym na tym forum vip–em. Proszę sie do niego zgłosic :wink:
POZDRO DLA GIERASA :P :wink:
Gieras to Pan Bardzo Dobrej Wiedzy...Jest Waźnym na tym forum vip–em. Proszę sie do niego zgłosic :wink:
Kto to jest Gieras ma gg, jest na forum bo go nieznam ?!
Myślę co by tu wykombinowac, ale moźe mi to długo zając, lepiej jak Cię poradzi jakiś profesjonalista, bo ja do takich nie naleźe
P.S. Polecam Pana Gierasa :wink:
P.S. Polecam Pana Gierasa :wink:
A wiec nie umiecie zarazic w tej sytuacji bo widze ze ...
Ahaaaaaaa...no to nie popełniaj takich błędów :wink: Bo posty nabijam przez to, a wiesz jak to bywa na tym forum, zaraz moźe mnie jakis z vip–ów za ucho złapac, a wiesz źe to boli :o
chyba mnie zle zromumiales bo wybralem najlepsza opcje .MOze dlatego ze zrobilem blad bo zamiast (3000MB) napisalem (300MB).Co?
No jasne, źe tak :) Wiadomo, źe masz najmniejszą opcję i gra wolniej chodzi, bo więcej czyta z płyty niź z dysku, u mnie odwrotnie... :P
A moze to jest wina ze na poczatku gdy instalowalem rto wybralem ostatnia opcje(300Mb) ale chyba nie?
Mam jeszcze informacje dodatkowe
Wersja pilku : 6.1410.057
Wersja pilku : 6.1410.057
zainstalowałem directxa 9.0 ( moze troche lepiej , mecz sie nie (aź! nie tak) zacina , ale grac sie nida ) ze sterownika to niby mam najlepsze sprawdzalem w komie. A wogule to nie moge poszukac tych sterownikow , ale czy jest po co???!!!
Ja mam monitor TFTs Philips 17B :lol: ...kto da więcje :P
fascynujące to wszystko o co pytasz "prosto" ale w czym to ma pomóc pomijając bezcelowe porównywanie z kompem brata i swoim :?
domel14 na starcie powiedz czy czasem nie masz Monitora LCD. Jesli to jest LCD to w opcjach fify ustaw rozdzielczość domyślną dla twojego monitorą, rozdzielczość tą dla pewnosci znajdź w manualu do twojego monitora ale z regóły jest tak
15"– 1024 x 768
17"– 1280 x 1024
Jeśli jednak nie jest to LCD to po koleji:
1. odinstaluj stare sterowniki do Karty graficznej (opis Spiderka w przyklejonym w dziale sprzęt znajdziesz), po czym zainstaluj sterownik najlepiej ściągnięty ze strony www.ati.com
2. Zainstaluj najnowszego directx ( 9.0c )
Dodatkowo zapytam czy karta nie jest podkręcona bo jeśli tak to powróc do standardowego taktowania.
Czekam na efekty i pozdrawiam
domel14 na starcie powiedz czy czasem nie masz Monitora LCD. Jesli to jest LCD to w opcjach fify ustaw rozdzielczość domyślną dla twojego monitorą, rozdzielczość tą dla pewnosci znajdź w manualu do twojego monitora ale z regóły jest tak
15"– 1024 x 768
17"– 1280 x 1024
Jeśli jednak nie jest to LCD to po koleji:
1. odinstaluj stare sterowniki do Karty graficznej (opis Spiderka w przyklejonym w dziale sprzęt znajdziesz), po czym zainstaluj sterownik najlepiej ściągnięty ze strony www.ati.com
2. Zainstaluj najnowszego directx ( 9.0c )
Dodatkowo zapytam czy karta nie jest podkręcona bo jeśli tak to powróc do standardowego taktowania.
Czekam na efekty i pozdrawiam
No to taką jak ma mój brat gdzie fk5 chodziło tak jak u mnie fk6. No ale u niego nie sprawdzałem jeszcze nowej fk6, bo nie mam kiedy, dzieli nas ileś tysięcy kilometrów 8) Ale moim zdaniem powinno chodzic. Ale...a jaki direct masz? Bo to waźne...
Karta graficzna :Radeon excalibur 9200 SE 128 MB
Karta graficzna jaka dokładniej, bo to moźe byc główny powód...ja mam Radeon 9250 256mb 128bit itp itd. ; 1000mb pamięci ; Semprona 2800+ (1700mHz) ; zintegrowaną muzykę ; Monitor Philips TFTs 17B nówka... :P i FIFKA chodzi zawsze nawet po całym dniu włączonego kompa i gry bez zacięc :P :twisted:
karta graficzna: Radeon 128 MB
256 pamięci Ram
procesor 2400 MHz
Celeron
Zintegrowana karta muzyczna
256 pamięci Ram
procesor 2400 MHz
Celeron
Zintegrowana karta muzyczna
Jeśli tego nie wiesz, to niedobrze. Musisz poszukac na pudełkach od tych róźnych akcesoriów, bądź rozkręc kompa i sprawdź. :)
Nie znam wszystkiego na pamięć wiem ze katre mam slaba ale powinna byc dobra do tej gry. To mólbys powiedziec gdzie mam to wszystko sprawdzic