Fifa 06 laptop spowalnione ruchy zawodników
Czesc
Mam Acera 1524 z AMD Athlon 3.4 z grafą Nvidia Ge Force Fx 5700 i dziwne problem przy graniu w fifa 06
Wyglada nastepujaco: zaczynam grać meczyk jakikolwiek np. 6min połowa i idzie dobrze przez 2 minuty i nagle gra "siada" i zwalnia a zawodnicy poruszają się z 4 czy 5 razy wolniej po jakiejś minucie takiego spowolnionego grania znowu gra wraca sama do normalnego tempa na jakiś czas, a po minucie(dwóch) znów to samo. Tak potrafi mi zwolnić z 4 razy w czasie całego meczu. wkurzające to cholernie. Wyglada to troche tak jakby giera sie buforowała(???) co jakiś czas.Niewiem, moze włącza sie jak gram jakas aplikacja o ktorej niewiem ,i to cos w danym momencie zabiera znaczna czesc mocy procka?Kolega mi powiedział ze moze procek mi sie podgrzewa w laptopie i automatycznie po dojsciu do wysokiej temperatury zwalnia prace procesora. Sprawdziłem to i zagrałem na "zimnym" laptopie i to samo sie działo, Zainstalowałem nowsze drivery Nvidi – to samo. Takźe koncza mi sie pomysły co moze byc przyczyna tego. Na innym forum kolega pisał o zmienianiu czestotliwości odswiezania dla danej rozdzielczosci i ze przyczyna moze leźeć w
"silowo" przypisanej czestotliwosci odswiezania do danej rozdzielczości ekranu. W laptopie zauwaźyłem ze mam mozliwosci zmiany tylko miedzy 59 a 60 Hertza. Probowalem roznych opcji i na razie nic. Wczesniejsza Fifa i PES4 szły normalnie na tym sprzęcie.
To tyle, jak macie jakis pomysł to piszcie POZDRAWIAM
Mam Acera 1524 z AMD Athlon 3.4 z grafą Nvidia Ge Force Fx 5700 i dziwne problem przy graniu w fifa 06
Wyglada nastepujaco: zaczynam grać meczyk jakikolwiek np. 6min połowa i idzie dobrze przez 2 minuty i nagle gra "siada" i zwalnia a zawodnicy poruszają się z 4 czy 5 razy wolniej po jakiejś minucie takiego spowolnionego grania znowu gra wraca sama do normalnego tempa na jakiś czas, a po minucie(dwóch) znów to samo. Tak potrafi mi zwolnić z 4 razy w czasie całego meczu. wkurzające to cholernie. Wyglada to troche tak jakby giera sie buforowała(???) co jakiś czas.Niewiem, moze włącza sie jak gram jakas aplikacja o ktorej niewiem ,i to cos w danym momencie zabiera znaczna czesc mocy procka?Kolega mi powiedział ze moze procek mi sie podgrzewa w laptopie i automatycznie po dojsciu do wysokiej temperatury zwalnia prace procesora. Sprawdziłem to i zagrałem na "zimnym" laptopie i to samo sie działo, Zainstalowałem nowsze drivery Nvidi – to samo. Takźe koncza mi sie pomysły co moze byc przyczyna tego. Na innym forum kolega pisał o zmienianiu czestotliwości odswiezania dla danej rozdzielczosci i ze przyczyna moze leźeć w
"silowo" przypisanej czestotliwosci odswiezania do danej rozdzielczości ekranu. W laptopie zauwaźyłem ze mam mozliwosci zmiany tylko miedzy 59 a 60 Hertza. Probowalem roznych opcji i na razie nic. Wczesniejsza Fifa i PES4 szły normalnie na tym sprzęcie.
To tyle, jak macie jakis pomysł to piszcie POZDRAWIAM
Odpowiedzi: 4
Juz rozwiazalem problem! Przy pomocy sprezonego powietrza przewietrzylem laptopa i usunąłem z niego z zimowy "kocyk" na procesorze. Po prostu grzał sie maksymalnie i automatycznie zwalniał prace przy obciazajacej go grze. Po odkurzeniu smiga az miło. Doradził mi to gosc we sklepie informatycznym i chwała mu za to. Wniosek: odkurzamy laptopiki od czasu do czasu.Pozdrawiam.
A ile masz Ramu?? Moźliwe ze pamięć RAM wykorzystywana jest przez inne aplikacje i system nie nadąźa z gierką.
A moze masz poprostu za duzo aplikacji włączonych podczas gry w FIFE 06
Mozesz mieć równierz program typu SUPERRAM –uwalniacz RaMu który powoduje takie zaciachy :)
A moze masz poprostu za duzo aplikacji włączonych podczas gry w FIFE 06
Mozesz mieć równierz program typu SUPERRAM –uwalniacz RaMu który powoduje takie zaciachy :)
ja mam to samo chociaz nie mam laptopa.Parametry grafy mam takie same jak Ty.Ale moj kumpel ma duuuuzo lepsza grafe i ma to samo a nawet gorzej bo ma wolniej caly czas.Tylko ze u nas wolno chodzi tylko online
grafika wyglada tak: Nvidia GeForce Fx Go 5700 64MB raczej wystarczająca z tego co mi wiadomo, wiecej to niz minimum do tej gry. Potestowałem jeszcze podczas grania jak mi spowalniał wchodziłem do Menedzera zadan i zuzywała mi ta gra ok 103 000K liczba procesów nie zmienia sie miedzy płynna gra a spowolnioną czyli nic sie uruchamiało dodatkowo. Cały czas mam wrazenie jakby on sie musiał "przemielić" przez ten czas. Zauwazylem ze nie musze grac nawet w tym "zwolnionym" tempie np.wcisne pause i poczekam z poltora minuty i wracam do gry a tam juz OK, tyle ze znow sie zmuli za dłuźsza chwile ehhh. Czekam na Wasze sugestie Pozdrawiam
Strona 1 / 1