FAT
dowiedziałem sie źe w trakcie formatowanie XP nalezy wybraz któryś z FAT–ów aby uniknąc w nastepie kłopotów później z odinstalowania tego system na inny system np.Me .Po włozeniu płytki XP zostane poprowadzony tak przez formatowanie aby wybrac który FAT ?
chce nadmienic źe mój dyska ma 80GB, gdzies usłyszałem ze naleźało by w tym przpadku zastosowac dykietke startową z Win Me aby pozostac z FAT32
jak to technicznia miało by wyglądac ?
wkładam płytke XP i jednoczesnie płytke startową czy jak
chce nadmienic źe mój dyska ma 80GB, gdzies usłyszałem ze naleźało by w tym przpadku zastosowac dykietke startową z Win Me aby pozostac z FAT32
jak to technicznia miało by wyglądac ?
wkładam płytke XP i jednoczesnie płytke startową czy jak
Odpowiedzi: 4
dysk c–FAT32
dysk d–NTFS
dysk e–NTFS
z tym ze dysk c bedzie troche za mały jak go zwiekszyc ?
dysk d–NTFS
dysk e–NTFS
z tym ze dysk c bedzie troche za mały jak go zwiekszyc ?
NIe jest to wstyd ze sie nie wie ze Formatowanie partycji systemowej na której aktualnie działa system sie nie uda. Lepiej sprawdz w win XP jaką masz partycje czy ntFS czy FAT32 moźesz to sprawdzic w explorere "Mój komputer" po zaznaczeniu dysku widzisz jego pojemnosc i typ np FAT32. Jak masz fata 32 to jest ok wystarczy ze uruchomisz ssytem z dyskietki startowej i zaczniesz instalowac win ME. I skonczmy na tym ze sie nie wykonuje takich rzeczy w Fat 32 tylko w DOSiE.
moze jest to proste ale nie dla mnie usiłowałem sformatowac dysk z systemu XP i umieściłem płytke w napedzie CD i co ico dalej.. mam kłopoty no tak smieszne ale prawdziwe Win. Me czy 98 lub inne bezproblemowo formatuje a tu ni huhu co mam wykonac sorry ale niedałem sobie rady az wstyt prosze o wskazówki jest to sytem XP Pro 80GB HDD. Chce to wykonac w FAT32.
Przy instaacji wingrozy XP po prostu wkładasz płyte do napędu i instalujesz wybierasz w dalszej kolejnosci partycje a instalator spyta sie czy przekonwertowac na NTFS a ty wybierasz FAT32 i juź po sprawie. A co do win me to zrób przed instalacja xp dyskietke startową po prostu uruchom instalato a po stworzeniu takiej dyskietki przerwij instalacje. W ten sposób bedziesz mógl w puzniejszym terminie po zainstalowaniu XP zainstalowac ME rozpoczynajac rozruch systemu z dyskietki strtowej.
Strona 1 / 1