FAT32 TROUBLE

nie jestem blondynką:)– To po pierwsze
Po drugie – mam problem z jedną patrycją na dysku – na dysku E. Przy KAŻDORAZOWYM uruchamianiu kompa (system XP) wyświetla mi sie informacja o błędzie na E. Pojawia się informacja o pliku Fat32, zaczyna sie skanowanie dysku przez system i uruchomienie juź całego systemy bez problemu. Takie sprawdzanie zawsze ma miejsce kiedy np. źle zamkinie się system. Ale jak na ironie cały system NIE jest zainstalowany na E, tylko na C. A system zamykam poprawnie .. o co chodzi?? Proszę źyczliwą duszyczke o odpowidź:) "szatynka"

Odpowiedzi: 11

Dzięki bardzo:)
jadzia
Dodano
03.08.2004 16:12:39
A przeskanuj kompika skanerem av :P
C: rowniez mozesz skonwertowac na NTFS ale lepiej zrobic format c: /fs:ntfs :twisted:

Generalnie opcja convert jest OK, ale tylko czyste sformatowanie dysku do NTFS zapewnia maxymalna wydajnasc systemu NTFS
brtx
Dodano
03.08.2004 15:16:48
jadzia:
nie jestem blondynką:)– To po pierwsze
Po drugie – mam problem z jedną patrycją na dysku – na dysku E. Przy KAŻDORAZOWYM uruchamianiu kompa (system XP) wyświetla mi sie informacja o błędzie na E. Pojawia się informacja o pliku Fat32, zaczyna sie skanowanie dysku przez system i uruchomienie juź całego systemy bez problemu. Takie sprawdzanie zawsze ma miejsce kiedy np. źle zamkinie się system. Ale jak na ironie cały system NIE jest zainstalowany na E, tylko na C. A system zamykam poprawnie .. o co chodzi?? Proszę źyczliwą duszyczke o odpowidź:) "szatynka"

Dzieje się tak dlatego, źe w czasie złego wyłączania kompa (z obudowy czy resetu z obudowy) miałaś otwarte aplikacje, czy pojedyńcze pliki na tym dysku.

System zawsze będzie chciał skanować te dyski, na których aplikacje nie zostały zakończone poprawnie

A co do tego wirusa... O jaki ci chodzi?
BAJA
Dodano
03.08.2004 15:16:11
Nie tam zaraz wirus tak się dzieje po konwersji i juź wirusa do tego nie mieszajmy
loookasz
Dodano
03.08.2004 15:15:44
Ale moźe to spowolnienie spowodował ten nowy wirus??
jadzia
Dodano
03.08.2004 15:12:31
Dzięki wielki pomogło!!!Ale system chodzi jakby wolniej.. Zrobiłam konwersję tylko na partycji d: i e: bez wcześniejszego formatowania. Na dysku c: (zainstalowanuy jest tam system) nie robiłam konwersji.. a moźe powinnam??
jadzia
Dodano
03.08.2004 14:58:42
Zgodnie z prośbą:
pomoc systemu i tam "convert" lub w wierszu polecenia: convert /? – wyswietlą się – w obu przypadkach informacje o przęłacznikach i składni tego polecenia :P
Rebe
Dodano
02.08.2004 00:01:51
No to wiem juź co trzeba zrobić z tym moim prblemem – konwersja partycjiz FAT32 i na NTFS. Ale jak to zrobić??jestem tylko kobietą:)proszę tylko o odsyłacze do jakichś stron z instrukcją obsługi:)) :roll: [/img][/list]
jadzia
Dodano
01.08.2004 23:53:30
http://xp.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2818
BENO
Dodano
30.07.2004 18:22:19
W rejestrach jest wszystko ok!. a czegoś takiego jak HP Scanjet 5100c scanner nie uźywam. Na stronie któą mi podliści to pierwsze rozwiązanie jest moźliwe pod warynkiem jeźeli uźywa się HP Scanjet 5100c scanner. a ja nie mam tego. Więc jakie jeszcze są moźliwości?.. Będę wdzięczna za podpowiedzi.. Jadzia:)
jadzia
Dodano
30.07.2004 18:13:23
Gdyby to byl w98, to rozwiazanie byloby proste. Jednak przy XP trudno znalezc jednoznaczna odpowiedz. Jedna z sugestii Supportu M$ jest np. skaner ScanJet 5100c – http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN–US;Q316506
Jesli to nie to, sprobuj w rejestrze, w:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager
odnalezc wpis "BootExecute".
Domyslnie powinna sie tam znajdowac wartosc "autocheck autochk *". jesli sa inne, wykasuj je.
EL NINO
Dodano
29.07.2004 23:57:55
jadzia
Dodano:
29.07.2004 19:50:32
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1