FAT32 na NTFS problem
Witam!
Mam problemik z konwersją dysku.Moźe opiszę>>
Chcę zrobić konwersję trzeciej partycji Z FAT32 na NTFS,wpisuję convert E: /FS:NTFS wciskam Enter i dostaję taką informację –––"Wpisz aktualną etykietę woluminu dla dysku E" .Nie jestem aź takim cieniasem do komputera,ale za cholerę nie mogę wyczaić o co "MU" chodzi. Moźe ktoś wie o co chodzi z tą etykietą ? System to XP prof. sp.2 .Nie jest to nazwa widniejąca w oknie Mój Komputer w moim przypadku jest to> Disc(E:)
Prosiłbym o jakieś sugestie Co to taETYKIETA WOLUMINU i gdzie mam jej szukać?
Mam problemik z konwersją dysku.Moźe opiszę>>
Chcę zrobić konwersję trzeciej partycji Z FAT32 na NTFS,wpisuję convert E: /FS:NTFS wciskam Enter i dostaję taką informację –––"Wpisz aktualną etykietę woluminu dla dysku E" .Nie jestem aź takim cieniasem do komputera,ale za cholerę nie mogę wyczaić o co "MU" chodzi. Moźe ktoś wie o co chodzi z tą etykietą ? System to XP prof. sp.2 .Nie jest to nazwa widniejąca w oknie Mój Komputer w moim przypadku jest to> Disc(E:)
Prosiłbym o jakieś sugestie Co to taETYKIETA WOLUMINU i gdzie mam jej szukać?
Odpowiedzi: 6
Kurna kamaa juź łapska opadają. Otwórzylbyś pomoc systemową i zobaczył składnie polecenia convert, do czego przydaje się przełącznik /x etc.
Etykieta woluminu to nazwa jaką podpisałeś np. dysk D:
Etykieta woluminu to nazwa jaką podpisałeś np. dysk D:
ja miałem podobny problem i znowu dzieki wam sobie poradzilem :) thx 4 all
convert E: /FS:NTFS /x
czy takie było rozwiązanie??
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Żeczy takie proste potrafią sprawić wiele kłopotów
Żeczy takie proste potrafią sprawić wiele kłopotów
http://support.microsoft.com/kb/307881/pl
to nazwa dysku jaką dałeś. Najlepiej usun nazwe tak aby system domyślnie przypisał nazwe dysk lokalny.
Strona 1 / 1