FAT NTFS NIE DZIALA

Cze na wstempie moze powiem co mam za sprzecik wiec atlon 1800xp do tego ECS k7s5a i hdd Maxtor 40g 7200. A wiec jak co 2 z nas chcialem sprawdzic jak pracuje i czy dobry jest Win XP profesional wiec uprzatnlem partycje c: zaczelo sie botowanie z cd i instalacja po zkopiowaniu plikow komputer sie resetna i juz nic wiecej nie zrobil(oczywiscie testowal ram i tak dalej ale nici z botowania). Wiec znowu prubowalem botowania ale nic to nie dalo wiec dalej formacik i dalej instalka lecz juz tym razem pokazalo ze partycja c: jest ale system plikow fat nie ma go (stracil)wiec zaczolem robic na c: system plikow NTFS spod win xp lecz pisze ze dysk jest uszkodzony i takie tam wiec dalej z pod doska. Gdy juz to zrobilem i zaczolem instalowac dalej przeszlo kopiowanie i dalej nic ale juz tym razem dysk caly stracil fata(30 giga bayerow mi poszlo:( ). Myslalem ze to moze wina badow na dysko i zanioslem do serwisu. Dzis dostalem juz calekiem nowy dysk i dalej sie robi to samo mam 3 win xp i karzdy tak robi nie trzyma sie partycja fat ani ntfs ale zainstalowalem teraz win me a wczesiej 98se i wszystko chula wiec czegos tu nie czaje. Czemu po zrobieniu zpod dosa formata win xp pokazuje ze nie ma fat a jak juz widzi fat to zawiesza po restarcie lub robie zpod instalatora to pisze ze dysk jest uszkodzony(oczywiscie byl podzielony na partycje lecz nie sformatowany)a jak sformatowany i daje mu zeby zrobil z fata na ntfs to dalej ze popsuty. Oki natym zakoncze me wypocinki wiec pytanie jest proste co jest grane i czego to moze byc wina. ECSa? bo slszalem ze win xp + ecs to nie najleprze polaczenie:) bo nie sadze ze cd bo instalowalo juz kilka osub z nich ui wszystko im dziala tylko mi nie :( oki wiec pomocy !!!:)

Odpowiedzi: 7

no dobra ale wolalem wydac kase na leprzy procek i za kilka miechow wydzrzec od matulki kaske na leprza plytke bo ecs komus sprzedam a przynajmniej nie bede plakal jak go sprzedam co innego by bylo z abitem czy z czyms innym a chcialem cos zeby bylo na ddry i teraz wymienie ramik na ddr i sprubuje wywalic plytke. Ale szczeze powiedziawszy to nie mam problemow z plyta wszystko dziala po 2 nie potrzebuje calej mocy mego procka bo mam do dupy karte graficzna (Riva 32m pro) i nie pozwala mi na jakies leprze gierki czy programy :( a problemy dopiero sie pojawily z tym win xp ale naprawde nie wiem co sie dzieje u innych ludzi chodzi ale jedni mowia ze ich ecs te same model dziala oki wiec moze to wina tego hdd juz sam nie wiem moze jeszcze jak ktos beje cos wiedzial niech da znac
szuwar007
Dodano
16.10.2002 20:17:33
gdzies widzialem wypowiedz jednego z forumowiczow

lepiej zainwestowac w lepsza plyte niz procesor

tez sie z tym zgadzam..... ale blad ten popelnilem tez – ale duzo wczesniej i tera baardzo tego zaluje – lecz.....zbieram kase na nowa :)
B3T0N
Dodano
16.10.2002 19:46:33
Oki widze ze z waszych wypowiedzi moge sadzic ze najleprzym wyjsciem by byla zmiana plytki no ale wlasnie ja kupilem bo nie mialem kaski a wolalem wydac troszke mniej czyli cos (230zyli)tansza za leprzego procka i pomyslec o puzniejszej wymianie bo 230 to uwazam ze jako tako malo kasiory za plyte. No cuz ale proste ztwierdzenie tyle mialem i to kupilem a zmiana sie szykuje bo denerwoje mnie bios pyty jest strasznie prymitywny. A co do samego wina xp to mowicie ze mam zrobic partycje magickiem tylko jak mam zrobic czyli caly hdd wymazac z partycji ale czy partition magic nie dziala tylko z pod wina?? czy moze ja zle to zrozumialem. A po 2 to jak z tym upgrejcikiem bo mam wlasnie win me i czy moge nalozyc na niego i raczej nie powinnien miec blendow oczywiscie mysle tylko o samym systemie win xp zadnym podwujnym botowaniu.
szuwar007
Dodano
16.10.2002 19:43:40
Upgrade to kicha bo po win98 później pozostaje duźo śmieci.
SLAY3R
Dodano
16.10.2002 17:44:59
Hej mam proposition:) A mianowicie. Spróbuj WYKASOWAĆ WSZYSTKIE PARTYCJE i załoźyć sobie jedną na XP ok 5 GB, a reszczte wedle uznania. Następnie zainstaluj jakąś windę najlepiej ME i potem zubgrejduj do XP.
Pyton_000
Dodano
16.10.2002 16:01:16
Na czas instalacji przelacz dysk na wolny kanal. Rzeczywiscie ECS to nie najlepszy wybor: niska cena – niska wydajnosc.
Jesli kupowac plyte to wg mnie ABIT, ASUS, GIGABYTE bo to przeciez najwazniejszy komponent i jego awarie bardzo ciezeko zdiagnozowac w warunkach domowych.
mrsit
Dodano
16.10.2002 09:47:37
1. Spróbój skasować wszystkie partycje i pozakładać je od nowa programem partition magic, moźna w nim robić partycje ntfs.
2. Procesor masz bardzo dobry, ale przez płytę (ECS) straci on sporo na wydajności, i owszem ECS + winxp tu moźe się gryźć.
SLAY3R
Dodano
16.10.2002 01:17:14
szuwar007
Dodano:
15.10.2002 23:52:09
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1