Far Cry problem z VPU Recover
Grając w Far Cry wyskokuje mi taki błąd:(zdjęcie)
Nie moge grac dale i musze zrobić restart kompa wby chodziło normalnie ale po włączeniu Far Cry znowu to wyskakuje. :?
mam zainstalowane najnowsze stery 5.8 do Radeon 9550
co robic?
Nie moge grac dale i musze zrobić restart kompa wby chodziło normalnie ale po włączeniu Far Cry znowu to wyskakuje. :?
mam zainstalowane najnowsze stery 5.8 do Radeon 9550
co robic?
Odpowiedzi: 15
cały czas ta opcja była wyłaczona :(
a moze by tak zmienić opcje detali w grze na LOW :D
cały czas ta opcja była wyłaczona :(
Z tego co wiem mozna opcje VPU Recover wylaczyc w sterownikach. Czasami ten komunikat jest takze spowodowany wlaczona opcja w biosie – AGP Fast Writes.
Sproboja ja wylaczyc.
Blad VPU Recover pojawia sie z regoly na prztaktowanych kartach, lub przegrzewajacych sie, wiec mozliwe ze u Ciebie cos nie tak jest ze sprzetem...
Sproboja ja wylaczyc.
Blad VPU Recover pojawia sie z regoly na prztaktowanych kartach, lub przegrzewajacych sie, wiec mozliwe ze u Ciebie cos nie tak jest ze sprzetem...
kinio:i chyba tak zrobie, a co moge oprócz tego zrobić??
Pobawić się róźnymi wersjami sterowników, wyłączyć łączenie zapisu (zaawansowane właściwości ekranu zakładka rozwiązywanie problemów) ...
i chyba tak zrobie, a co moge oprócz tego zrobić??
Od samego narzekania na forum jescze źaden sprzęt się nie naprawił – pozostaje serwis (koszt 10–20zł)
dobra, w porządku ale nie chce grzebac przy karcie bo ni zabardzo sie na tym znam :)
kinio zaraz mnie rozniesie na strzępy !! Ja do spokojnych ludzi naleźe – a tacy bywają nieobliczalni. :evil:
Jeśli nie kręcona – sprawdź przyleganie radiatora, najlepiej zdejmij go, wyczyść rdzeń z pasty, przesmaruj nową warstwą (cieniutko) i złóź do kupy.
nie juz nie jest OK, znowu sie rozwaliło :cry:
ale karta była zimna :cry: non stop sprawdzałem temperature i cały czas zimna
ale karta była zimna :cry: non stop sprawdzałem temperature i cały czas zimna
wyłączyłem vpu Recover i po 5 minutach grania i "wymuszania" efektów na karcie pozostała zimna :) :)
jak coś by sie działo to będe pisał na razie jest OK
jak coś by sie działo to będe pisał na razie jest OK
Nic nie pisałem o zmianie trybu pracy AGP :D
Sprawdź radiator na karcie, to źe jest letnia moźe właśnie świadczyć o niedostatecznym styku rdzeń–>radiator.
Sprawdź radiator na karcie, to źe jest letnia moźe właśnie świadczyć o niedostatecznym styku rdzeń–>radiator.
zmieniłem agp 8x na agp 4x i nic :cry:
karta jest letnia nie gorąca
karta jest letnia nie gorąca
nie krecona, nie dawno zakładana :( ma moze 3 miachy
Jeśli karta kręcona – odkręć ją do domyślnych zegarów. Jeśli nie kręcona – sprawdź przyleganie radiatora, najlepiej zdejmij go, wyczyść rdzeń z pasty, przesmaruj nową warstwą (cieniutko) i złóź do kupy.
BTW Problem ten bardzo często występuje na kartach opartych na RV350 i RV360 (R9550, R9600pro, itp.) Chip z jednej strony bardzo udany, ale niestabilny jak diabli.
BTW Problem ten bardzo często występuje na kartach opartych na RV350 i RV360 (R9550, R9600pro, itp.) Chip z jednej strony bardzo udany, ale niestabilny jak diabli.
Jeśli karta kręcona – odkręć ją do domyślnych zegarów. Jeśli nie kręcona – sprawdź przyleganie radiatora, najlepiej zdejmij go, wyczyść rdzeń z pasty, przesmaruj nową warstwą (cieniutko) i złóź do kupy.
Strona 1 / 1