EXCEL – pomocy
Witam wszystkie mądre głowy. potrzebuję pomocy z excela. :)
Mam arkusz w którym np. w komórce A1, A2 i A3 są jakieś dane liczbowe. W komórce B1 mam wynik formuły np. A1+A2/A3.
Pytania moje brzmią:
– co zrobić w tej formule aby ten sam wynik pokazał się w komórce np.: B10 (nie mogę uźwyać makra)
– co zrobić aby w tej samej formule zawrzeć kilka (2 lub 3) zadania, a kaźde źeby przedstawiło swój wynik w nowych komórkach, np: C10, C11, C12 .... (nie wolno uźyć makra)
Będę zobowiązany za pomoc, wszelkie pomysły prosze na maila: gembiart@interia.pl lub artartartart@wp.pl
Z góry wszystkim dziękuję
pozdr.
Artur
Mam arkusz w którym np. w komórce A1, A2 i A3 są jakieś dane liczbowe. W komórce B1 mam wynik formuły np. A1+A2/A3.
Pytania moje brzmią:
– co zrobić w tej formule aby ten sam wynik pokazał się w komórce np.: B10 (nie mogę uźwyać makra)
– co zrobić aby w tej samej formule zawrzeć kilka (2 lub 3) zadania, a kaźde źeby przedstawiło swój wynik w nowych komórkach, np: C10, C11, C12 .... (nie wolno uźyć makra)
Będę zobowiązany za pomoc, wszelkie pomysły prosze na maila: gembiart@interia.pl lub artartartart@wp.pl
Z góry wszystkim dziękuję
pozdr.
Artur
Odpowiedzi: 4
ohcyR
wyślę Ci pliczek excel'a na maila, tylko mi go podaj proszę, pozdro Gembiart
wyślę Ci pliczek excel'a na maila, tylko mi go podaj proszę, pozdro Gembiart
Witaj.
To co chcesz osiągnąć przy pomocy samych formuł (tak jak to przedstawiłeś) wydaje się w excelu niemoźliwe.
Przytocz moźe dokladnie treść owego zadania?
To co chcesz osiągnąć przy pomocy samych formuł (tak jak to przedstawiłeś) wydaje się w excelu niemoźliwe.
Przytocz moźe dokladnie treść owego zadania?
Hejka dzięki za odpowiedź, ale niestety zadanie z informatyki które dostałem brzmi: źe moźe być wpisana tylko jedna formuła !!!! i tylko w B1 i z B1 muszę przesłac wyniki do B10 lub C10,C11 .....
O tych zabiegach o których mi napisałeś wiedziałem :), ale jeszcze raz dziękuję
pozdro
Artur
O tych zabiegach o których mi napisałeś wiedziałem :), ale jeszcze raz dziękuję
pozdro
Artur
Hej!!
"– co zrobić w tej formule aby ten sam wynik pokazał się w komórce np.: B10 (nie mogę uźwyać makra) "
W komórce B10 wpisać: =B1
"– co zrobić aby w tej samej formule zawrzeć kilka (2 lub 3) zadania, a kaźde źeby przedstawiło swój wynik w nowych komórkach, np: C10, C11, C12 .... (nie wolno uźyć makra) "
Odwrócić logikę problemu :D
W komórkach C10, C11, C12 sformułować poszczególne zadania i jeśli trzeba je zebrać w jednej komórce uźyć =ZŁĄCZ.TEKSTY(...............)
Pozdrawiam
"– co zrobić w tej formule aby ten sam wynik pokazał się w komórce np.: B10 (nie mogę uźwyać makra) "
W komórce B10 wpisać: =B1
"– co zrobić aby w tej samej formule zawrzeć kilka (2 lub 3) zadania, a kaźde źeby przedstawiło swój wynik w nowych komórkach, np: C10, C11, C12 .... (nie wolno uźyć makra) "
Odwrócić logikę problemu :D
W komórkach C10, C11, C12 sformułować poszczególne zadania i jeśli trzeba je zebrać w jednej komórce uźyć =ZŁĄCZ.TEKSTY(...............)
Pozdrawiam
Strona 1 / 1