Excel - otwieranie dokumentu w nowym oknie (2007)
Odpowiedzi: 6
-
[quote=XanTyp]Po co udziwniać to makrami?[/quote] Czy po otwarciu Twoim sposobem -za każdym razem- da się ustawić tak okna, aby jedno było otwarte na cały ekran w pełnym widoku a drugie np na 1/4 ekranu z widocznym menu?[quote=jarzyn]Z tym, że ja nie mam czasu dodawania nowych makr do nowych dokumentów bo cały czas przychodzą nowe. [/quote] Nie ma takiej potrzeby, można to w prosty sposób obejść. Sądząc jednak z Twojej wypowiedzi szukasz czegoś innego.
-
[quote=XanTyp]Po co udziwniać to makrami?[/quote] Czy po otwarciu Twoim sposobem -za każdym razem- da się ustawić tak okna, aby jedno było otwarte na cały ekran w pełnym widoku a drugie np na 1/4 ekranu z widocznym menu?[quote=jarzyn]Z tym, że ja nie mam czasu dodawania nowych makr do nowych dokumentów bo cały czas przychodzą nowe. [/quote] Nie ma takiej potrzeby, można to w prosty sposób obejść. Sądząc jednak z Twojej wypowiedzi szukasz czegoś innego.
-
[quote=Trebbor][quote][code]Sub moj_excel() Dim mojEx As Excel.Application, plik plik = Application.GetOpenFilename("Text Files (*.xls), *.xls") If plik <> False Then Set mojEx = CreateObject("Excel.Application") mojEx.Visible = True mojEx.Workbooks.Open plik Set mojEx = Nothing End If End Sub[/code][/quote]No to jeszcze napisz jak zastosować ten kod w explorerze. Bo jakoś mało łopatologicznie to przedstawiłeś :-k
-
[quote=XanTyp]Przykładowy plik "blabla.xlsx" skopiuj i powiel w tym samym folderze. Otrzymasz duplikat "kopia blablabla.xlsx" gotowy do otwarcia w drugim oknie Excela.[/quote] Czy Ty na pewno używasz Office 2007?
[quote=XanTyp]Nie widzę różnicy pomiędzy datami wydanie MS Office. Kiedy chcę przejrzeć w dwóch oknach ten sam plik - dubluję go, tak jak ci napisałem.[/quote] Nie ukrywam że ja widze nie małe różnice w funckjonalności i wyglądzie office z różnych lat. Kiedy chce podejrzeć w dwóch oknach sprawdzam Twój sposób który nie działa. Jeżeli by działał w zupełności by wystarczył. [quote=Trebbor]Nie ma takiej potrzeby, można to w prosty sposób obejść. Sądząc jednak z Twojej wypowiedzi szukasz czegoś innego.[/quote] No własnie to "obejście" mi nie działa.