EXCEL formuły
witam
mam problem jak napisać formułe aby dodać dwie komórki np.B2iB5 a jak aby zminusowac od F1 komorki B18,D18,F18 czy jest to mozliewe prosze o pomoc jakąś mądrą głowe :?
mam problem jak napisać formułe aby dodać dwie komórki np.B2iB5 a jak aby zminusowac od F1 komorki B18,D18,F18 czy jest to mozliewe prosze o pomoc jakąś mądrą głowe :?
Odpowiedzi: 12
wielkie dzięki
Wynik pomnóź przez 1,07
wielkie dzięki Trebor sam bym tego nie zrobił jakbys mógł to jeszcze bym potrzebował dodać do do wartości z marźą 7% watu
Hej!!
Zerknij do załącznika.
Pozdrawiam
Zerknij do załącznika.
Pozdrawiam
witam mam jeszcze jedni pytanko do fachowców
jak napisać formułe
np towar w hurtowni kosztuje 100zł ja dostaje z upustem 10% to jest 90 zł doliczam swoją marze 15%to wychodzi 103.5 zł jak zrobic aby w pierwszej komorce
wpisać wartośc brutto 100zł w drugiej B2 upust np 10% wtrzeciej C2 wychdziła by wartość – upust w czwartej D2 dodaje marze w piatej wychodzi wartośc + marza
w załączniku śą moje wypociny jakby ktoś to poprawił byłbym wdzięczny
jak napisać formułe
np towar w hurtowni kosztuje 100zł ja dostaje z upustem 10% to jest 90 zł doliczam swoją marze 15%to wychodzi 103.5 zł jak zrobic aby w pierwszej komorce
wpisać wartośc brutto 100zł w drugiej B2 upust np 10% wtrzeciej C2 wychdziła by wartość – upust w czwartej D2 dodaje marze w piatej wychodzi wartośc + marza
w załączniku śą moje wypociny jakby ktoś to poprawił byłbym wdzięczny
owszem jest 2 pozycje zablokuj i ukryj ale trzeba uruchomić ochrone jak sie włączy chroń arkusz to nic nie mozna zrobić efekty dało dopiero wybranie zezwalaj urzytkownikom na edycje zakresów pozaznaczanie które mozna zmieniać i dopiero uruchomienie ochrony arkusza no i wtedy komorki z formułami są nietykalne
dzięki na naprowadzenie
dzięki na naprowadzenie
Kliknij na komorce prawym myszy, wybierz "Formatuj komorki" i z pewnoscia dojrzysz posrod zakladek jedna ktora Cie zainteresuje – "Ochrona".
jak zablokować teraz komórke w której jest zapisana formula przed skasowaniem ale tak aby mozna było korzystać z arkusza to znaczy zmieniac dane
ale ze mnie gapa wszystko jest OK oto mi chodziło wielkie dzięki :D
Przeciez funkcji nie bedziesz tworzyl w komorce F1.
wiem sory
ale jak to zrobic wpisując w pole F1 jakąś liczbe np 100 nie wykasować funkcji wcześnie wpisanej
ale jak to zrobic wpisując w pole F1 jakąś liczbe np 100 nie wykasować funkcji wcześnie wpisanej
Mamy tu nawet specjalny dział Office–owi poswięcony gdzie temat przeleciał.
Do sumowania to słuźy funkcja =suma(b2; b5), natomiast do odejmowania zastosuj funkcje =f1–suma(b18; d18; f18)
Do sumowania to słuźy funkcja =suma(b2; b5), natomiast do odejmowania zastosuj funkcje =f1–suma(b18; d18; f18)
Strona 1 / 1