(Excel) Dynamiczna nazwa arkusza??

Witam
Moje pytanie dotyczy nazwy arkusza do którego się odwołuje się komórka A8 w arkuszu Arkusz1. Czy moźna nazwę arkusza wprowadzić jako zmienną? Jesli robię sposobem, który wysłałem w załączniku, Excel formułę Wyszukaj.pionowo traktuje jako nazwę jakiegoś arkusza a nie jako zmienną.
Moźna coś na to poradzić?

Moźe nie jasno się wyraziłem, więc jeszcze raz spróbuje:
Mam kilkadziesiąt arkuszy z danymi (wszystkie mają taki sam układ tabel, tyle źe róźnią danymi.
Chciałbym zrobic taką rzecz, źe w jakimś nowym arkuszu po wpisaniu skróconej nazwy arkusza (jakiegos numeru czy czegoś takiego – oczywiście zdefiniowanego wczesniej) pojawiają mi się wybrane przeze mnie dane.
Oczywiście jest to moźliwe np przez powiazanie jednego arkusza z moim wynikowym i zastępowaniu tego powiązanego arkusza innym,który akurat jest potrzebny ale jest to sposób kłopotkiwy.
Dlatego czy istniej sposób na dynamiczne odwoływanie się do nazw arkuszy Excela???

Nie wiem czy wyjaśniłem mój problem lepiej ale warto próbować bo juź z tydzień tym wojuję....

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Wielkie dziękuje!!!

Jak to widzę teraz to faktycznie jest proste!!

Juź wymyśliłem nawet, źe zrobię odwołanie mojego arkusza wynikowego do jednego z arkuszy z danymi a później przez opcję "Zamień" pozamieniam nazwy arkusza z danymi (w arkuszu wynikowym) dzięki czemu wszystkie formuły zostaną zmienione zgodnie z nazwą nowego arkusza z danymi.

Ten sposób jest zdecydowanie lepszy!!

Jeszcze raz dziękuję i zabieram się do pracy (parę ładnych zestawień muszę pozmieniać...ale jak pozmieniam raz to juź nie będę musiał tego robić 100 następnych razy)

Pozdrawiam
sooundy
Dodano
30.12.2005 08:55:23
Witaj.
Moźe to wystarczy dla pobrania wartości z komórki B2 arkusza określonego w komórce B8 ?
C8 =ADR.POŚR(ADRES(1;2;1;1;B8))
ohcyR
Dodano
29.12.2005 17:32:10
sooundy
Dodano:
29.12.2005 08:54:04
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1