Excel–dane w kolumnie
Cześć, czy ktoś wie jak mozna szybko odwrócic dane w komórkach w jednej kolumnie ? Chodzi o to, ze czasem wpisuję dane w jakiejs tam kolumnie ale czasem zachodzi potrzeba odwrócenia tych danych, tak źeby pierwsza była ostatnią itp. Nie chodzi o zamianę kolumn na rzędy. Czy jest w ogóle taka moźliwość ?
Odpowiedzi: 5
OK, dzięki zjarzyłem Twoją pomoc. Teraz to wydaje się takie proste. Szkoda, źe te nowe dane nie są w tym samym miejscu co stare ale to juź małe piwko aby je tam wstawić. Dzięki za pomoc.
OK, dzięki zjarzyłem Twoją pomoc. Teraz to wydaje się takie proste. Szkoda, źe te nowe dane nie są w tym samym miejscu co stare ale to juź małe piwko aby je tam wstawić. Dzięki za pomoc.
Hej!!
Dzięki sortowaniu według sąsiedniej kolumny uzyskasz odwrócenie danych w kolumnie podstawowej.
Pozdrawiam
Dzięki sortowaniu według sąsiedniej kolumny uzyskasz odwrócenie danych w kolumnie podstawowej.
Pozdrawiam
Dzięki ale nie o sortowanie mi chodziło. Chodzi mi o dokładne odwrócenie danych w kolumnie . Teź mi się wydaje , źe bez makra sie nie obędzie.
Hej!!
Moźna wypełnić sąsiednią kolumnę liczbami narastająco. Następnie przesortować malejąco obydwie kolumny według nowo utworzonej kolumny. Czy to jest szybko? Zaleźy od wprawy. Inaczej to chyba w VBA.
Pozdrawiam
Moźna wypełnić sąsiednią kolumnę liczbami narastająco. Następnie przesortować malejąco obydwie kolumny według nowo utworzonej kolumny. Czy to jest szybko? Zaleźy od wprawy. Inaczej to chyba w VBA.
Pozdrawiam
Strona 1 / 1