Excel 2007 + dużo danych + wykres = wolne działanie

Witam, A więc tak zacznę od tego że szef na siłę "uszczęśliwił" mnie pakietem Office 2007. Wykorzystując Excel tworzę w nim wykres na którym oś X to czas, a oś Y to wartości z dokładnością do 1 miejsca po przecinku, ilość wierszy około 14000. Wykres typu punktowego. Ze stworzeniem wykresu niema oczywiście żadnego problemu. Problem tkwi w szybkości działania Excela, mianowicie można zaobserwować znaczne spowolnienie działania. Dużym wyzwaniem jest też próba zmiany skali X lub Y. Często Excel po prostu odmawia posłuszeństwa wyświetlając "brak odpowiedzi" Środowisko: Windows XP Proffessional (testowane również na Home) Office 2007 Sprzęt: Athlon dwa rdzenie chyba 2GHz 1GB RAM sprawdzałem również na: Intel dwa rdzenie (nie pamiętam szybkości coś w okolicach 2GHz) 1GB RAM Powyższy wykres tworzę w Excel 2000 i Excel 2003 i działa bez żadnego spowolnienia na dużo słabszych maszynach. Moje pytanka są następujące: 1. Czy jest jakaś opcja w "cudownym" Excel 2007 która może powodować takie spowolnienie? 2. Może w Excel 2007 jest jakieś inny podejście do tworzenia wykresów i ja coś robię nie tak? 3. A może po prostu panowie z firmy Microsoft znowu coś zepsuli? Z góry dzięki za odpowiedź

Odpowiedzi: 0

krimi
Dodano:
29.10.2007 22:31:51
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0