Excel 2003
Witam wszystkich. Próbuję stworzyć w excelu program dot. magazynu. i mam następujacy problem. Stan magazynowy komórka B10 jest sumą komórek B8(przychód)–B9(rozchód) plus komórka B7(stan magazynowy) –komórka B10 =(B8–B9)+B7.I wszystko jest OK. Ale chciałbym aby wynik w komórce B10 zmieniał się automatycznie (sumował) po dodaniu kolejnej liczby w polu B8 lub B9 i pamiętał poprzednią wartość. Teraz wygląda to tak, źe jeźeli w polu np. B8(przychód) : mam wartość 10 i chcę dodać wartość 7 to muszę wpisać liczbę 17 a chciałbym aby po dodaniu liczby 7 program automatycznie wpisał 17 (pamiętając poprzednią wartość tj. 10).
[/img]
[/img]
Odpowiedzi: 2
Sadze, ze najlatwiej byloby aby ta przykladowa B8 sumowala tylko stan przychodu i dodawaną w innej komorce ta nowa wartosc.
Miniu:Witam wszystkich. Próbuję stworzyć w excelu program dot. magazynu. i mam następujacy problem. Stan magazynowy komórka B10 jest sumą komórek B8(przychód)–B9(rozchód) plus komórka B7(stan magazynowy) –komórka B10 =(B8–B9)+B7.I wszystko jest OK. Ale chciałbym aby wynik w komórce B10 zmieniał się automatycznie (sumował) po dodaniu kolejnej liczby w polu B8 lub B9 i pamiętał poprzednią wartość. Teraz wygląda to tak, źe jeźeli w polu np. B8(przychód) : mam wartość 10 i chcę dodać wartość 7 to muszę wpisać liczbę 17 a chciałbym aby po dodaniu liczby 7 program automatycznie wpisał 17 (pamiętając poprzednią wartość tj. 10).
Zamiast pisac adresy tych komorek to lepiej daj screena :D Napewno jest jakas formula do tego tylko nie cchialo mi sie tego czytac tak zes to napisala :mrgreen:
Strona 1 / 1