Error Slave
Mam dysk WDC WD800JB–00ETAO . Problem polega na tym źe gdy podłanczam ten dysk do komputera na zworce Slave to bios raz czyta tylko połowe dysku czyli 40 GB i windows sie zawiesza przy uruchamianiu, a raz źe Error Slave Disk i pojawa sie bios albo sie restartuje komputer i zabawa zaczyna sie od nowa. Na dysku jest jedna partycja NTFS.
Odpowiedzi: 7
Moźe i coś z dyskiem jako takim jednak – uźyj narźedzi producenta by jego stan określić .
Tylko jedna uwaga – PM w wersji 6 i partycja ntfs dla w2k/XP to pomyłko. Sa producent podawął, źe dla w2k powinna to być wersja 7.01, a dla XP 8.0.
Tylko jedna uwaga – PM w wersji 6 i partycja ntfs dla w2k/XP to pomyłko. Sa producent podawął, źe dla w2k powinna to być wersja 7.01, a dla XP 8.0.
Partycjena tym dysku robilem za pomocą Partition Magic 6.0 SE. Podłanczałem ten dysk u znajomych tak jak mówiłes dezpośrednio bez kieszeni, dysk wyczytało normalnie ale po uruchonieniu windowsa dysk zaczoł sie wyłańczać i włańczać kilka razy po wejści na ten dysk, strasznie sie nagrzał w ciągu kilki minut.
A próbowąłeś ten dysk u kogoś sprawdzić ? – Podpiąć i zobaczyć co się będzie działo.
Moźe być najsprawniejszy pod Słońcem tyle, źem u np. za gorąco od razu jest – niektóre są bardzo uczulone na pracę w kieszeniach.
Jeźeli jednak podejrzewasz, źe to wina samego dysku to uźyj "sprawdzacza" ze strony Caviara i to powinno Twoje wątpliwości rozwiać. Napisałeś, źe
Jednak nie podąłeś czym samą partycję zakładałeś. Moźe uzyłeś nie narzędzi XP, ale fdiska i stąd problem.
Moźe być najsprawniejszy pod Słońcem tyle, źem u np. za gorąco od razu jest – niektóre są bardzo uczulone na pracę w kieszeniach.
Jeźeli jednak podejrzewasz, źe to wina samego dysku to uźyj "sprawdzacza" ze strony Caviara i to powinno Twoje wątpliwości rozwiać. Napisałeś, źe
dysku jest jedna partycja NTFS
Jednak nie podąłeś czym samą partycję zakładałeś. Moźe uzyłeś nie narzędzi XP, ale fdiska i stąd problem.
Tak podłączam przez kieszeń inne dyski, inaczej nie moge z tego względu źe mam zapląbowaną obudowę.
Inne dyski teź przez kieszeń podłączasz ?? Próbowałeś ominąć kieszeń i podłączyć dysk bezpośrednio do kontrolera na płycie ??
Ten dysk jest przenośny i podłanczam go przez kieszeń, płyta główna to TYTAN Thunder K8SRE S2891G2NR, a w BIOS–ie jest ustawiony jako Auto. Ale tu nie chodzi o płyte główna czy cos o BIOS–ie bo z tym jest OK. Tu chodzi o DYSK czyli to czy to wada mechaniczna czy coś z sektorami? Inne dyski mi czyta bezproblemowo.
Pozdro....
Pozdro....
A coś więcej – jaka płyta, z czym ten dysk nako slave ma pracowac, zworkujesz oba urządzenia poprawnie, jak ustawiasz ten dysk w BIOS–ie – Auto, CHS ?
Strona 1 / 1