EPOX–8RDA3I problem
Juź gdzieś tutaj chyba o tum pisałem ale niedoczekałem sie odpowiedzi więc pisze temat o tym.Mój problem polega na tym źe po wyłaczeniu komputera swieci mi karta sieciowa i myszka.Według mnie tak niemoźe być i niemoge sie w ksiąźce doszukać czy jakaś zworka niejest za to odpowiedzialna.Więc jezeli ktoś ma tą płytke i rozwiązał ten problem to prosze o pomoc.Z góry dziekuje.
I prosze niepisać źebym wyłanczał na listwie bądz tez zasilaczu bo nie o takie odpowiedzi mi chodzi.
I prosze niepisać źebym wyłanczał na listwie bądz tez zasilaczu bo nie o takie odpowiedzi mi chodzi.
Odpowiedzi: 10
darek_dade...
Spokojnie, za niedlugo Cie dogonie :p
Spokojnie, za niedlugo Cie dogonie :p
darek_dade:Podłącz myche pod USB, rzeczywście w biosie chyba nic nie zdziałasz...
wow
zauwaźyliście coś nadzwyczajnego w tym poście ?
Tak. Tysięczny post :D
Podłącz myche pod USB, rzeczywście w biosie chyba nic nie zdziałasz...
wow
wow
darek_dade:W Biosie powinno dać się wyłączyć zasilanie dla myszki podczas wyłączonego komputera...
No moze a jak juź to jakby to brzmiało??
darek_dade:W Biosie powinno dać się wyłączyć zasilanie dla myszki podczas wyłączonego komputera...
Nigdy takiej opcji nie widziałem,ale moźe się myle.
Niektóre płyty posiadają jedynie zworke która to umoźliwia.
W Biosie powinno dać się wyłączyć zasilanie dla myszki podczas wyłączonego komputera...
Płyty w standardzie ATX juź tak mają źe napięcie jest zawsze podawane, nawet przy wyłączonym komputerze.
Moźesz jeszcze wylutować wszystkie świecące diody na płycie i w myszce – problem zniknie. :D
Dlaczego wyłanczanie listwy stanowi dla ciebie problem :?: Przecieź to dobre zabezpieczenie przed zdarzeniami typu burza, skoki napięcia.
Krzysiek_84:I prosze niepisać źebym wyłanczał na listwie bądz tez zasilaczu bo nie o takie odpowiedzi mi chodzi.
Moźesz jeszcze wylutować wszystkie świecące diody na płycie i w myszce – problem zniknie. :D
Dlaczego wyłanczanie listwy stanowi dla ciebie problem :?: Przecieź to dobre zabezpieczenie przed zdarzeniami typu burza, skoki napięcia.
kolega ma Epox 8RDA3I Pro... czyli róznica to tylko to PRO. U niego teź sie świecą mysz i siecióka, więc ta płyta tak ma...
No własnie o to chodzi źe ja niewiem czy niema :) poprostu nieumiem sie tego doszukac,dlatego pytam kogoś kto ma ta płytke i moźe wie co jest grane.Oczywiście zgadzams sie źe moźe być tak źe ten typ tak ma :)
Jeśli nie ma zworki na płycie odcinającej zasilanie jak komp jest wyłączony,to widać ta płyta tak ma.
Czyli karta sieciowa i porty PS2 myszy i klawiatury są cały czas zasilane.
Czyli karta sieciowa i porty PS2 myszy i klawiatury są cały czas zasilane.
Strona 1 / 1