Emule+hijack
Hej forumowicze moi kochani!
Post dotyczy kompa mojej kumpeli. Poniźej zamieszczam screena emula. Błąd pojawia się po podłączaniu do serwera. I pojawiają sie informacje jak na screenie.
Kazałam jej zrobic skan hijackiem, którego wyniki równieź wklejam poniźej.
Co moźe być przyczyną tego "blacklisted"?
Koleźanka ma komp podłączony do neta przez jakąś firmę (nie wiem jaką) ale nie jest to sieć np. blokowa czy osiedlowa. Nie jest to teź neostrada. Mam nadzieję, źe zrozumiecie mnie....
Poradźcie co ma zrobić, bo płacze, źe nie moźe piosenek sobie ściągać emulkem.
Pozdrawiam cieplutko :mrgreen:
Lia
Oto log:
Post dotyczy kompa mojej kumpeli. Poniźej zamieszczam screena emula. Błąd pojawia się po podłączaniu do serwera. I pojawiają sie informacje jak na screenie.
Kazałam jej zrobic skan hijackiem, którego wyniki równieź wklejam poniźej.
Co moźe być przyczyną tego "blacklisted"?
Koleźanka ma komp podłączony do neta przez jakąś firmę (nie wiem jaką) ale nie jest to sieć np. blokowa czy osiedlowa. Nie jest to teź neostrada. Mam nadzieję, źe zrozumiecie mnie....
Poradźcie co ma zrobić, bo płacze, źe nie moźe piosenek sobie ściągać emulkem.
Pozdrawiam cieplutko :mrgreen:
Lia
Oto log:
Logfile of HijackThis v1.98.1
Scan saved at 13:14:58, on 2004–12–07
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccSetMgr.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedSNDSrvc.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedSPBBCSPBBCSvc.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccEvtMgr.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe
C:WINDOWSSystem32ctfmon.exe
C:Program FilesTlen.pl len.exe
C:Program FilesWebshotsWebshotsTray.exe
C:WINDOWSSystem32driversCDAC11BA.EXE
C:Program FilesNorton AntiVirus avapsvc.exe
C:Program FilesNorton AntiVirusIWPNPFMntor.exe
C:WINDOWSSystem32 vsvc32.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedCCPD–LCsymlcsvc.exe
C:Program FilesRealVNCVNC4WinVNC4.exe
C:Program FilesSkypePhoneSkype.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedNMain.exe
D:Moje dokumentyDOKUMENTYBezpieczeństwohijackthisHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://www.google.pl/
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:Program FilesAdobeAcrobat 6.0ReaderActiveXAcroIEHelper.dll
O2 – BHO: CCHelper – {0CF0B8EE–6596–11D5–A98E–0003470BB48E} – C:Program FilesPanicwarePop–Up Stopper CompanionCCHelper.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – C:Program FilesNorton AntiVirusNavShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – C:Program FilesNorton AntiVirusNavShExt.dll
O3 – Toolbar: Pop–Up Stopper &Companion – {8F05B1A8–9D77–4B8F–AF54–6B2202066F95} – C:Program FilesPanicwarePop–Up Stopper Companionpopupus.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O4 – HKLM..Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE NvQTwk,NvCplDaemon initialize
O4 – HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM..Run: [CorelDRAW Graphics Suite 11b] C:Program FilesCorelCorel Graphics 12LanguagesENProgramsRegistration.exe /title="CorelDRAW Graphics Suite 12" /date=120104 serial=DR12WNP–9936859–UJJ lang=EN
O4 – HKLM..Run: [ccApp] "C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe"
O4 – HKLM..Run: [SSC_UserPrompt] C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedSecurity CenterUsrPrmpt.exe
O4 – HKLM..Run: [Symantec NetDriver Monitor] C:PROGRA~1SYMNET~1SNDMon.exe
O4 – HKLM..Run: [NeroFilterCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [QuickTime Task] "C:Program FilesQuickTimeqttask.exe" –atboottime
O4 – HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSSystem32ctfmon.exe
O4 – HKCU..Run: [Komunikator] C:Program FilesTlen.pl len.exe
O4 – Startup: Webshots.lnk = C:Program FilesWebshotsWebshotsTray.exe
O4 – Startup: Kalendarz.lnk = C:Program FilesKalendarz v.1.5 PLKalendarz.exe
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:PROGRA~1MICROS~2OFFICE11EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: Badanie – {92780B25–18CC–41C8–B9BE–3C9C571A8263} – C:PROGRA~1MICROS~2OFFICE11REFIEBAR.DLL
O16 – DPF: {31B7EB4E–8B4B–11D1–A789–00A0CC6651A8} (Cult3D ActiveX Player) – http://host.cycore.net/plugins/windows/ie/Cult3D_IE_5.3.0.228.cab
Odpowiedzi: 11
Moze to w czyms pomoze.
Nie, ona nic nie udostępniała. Od niedawna ma dopiero Internet, więc jeszcze zbytnio się na tym nie zna. Chce tylko ściągać piosenki.
Odwołując się do postu wins ban trwa znacznie dłuźej niź 10 h.
Nie ruszała emula kilka dni i teraz znowu to samo.
To znaczy nie to samo: byłam u niej i jest tak: przeinastalowała emula i ma teraz z powrotem te wszystkie serwery co są zaraz po zainstalowalniu. I w większości podczas podłączania jest "blacklisted". Jednak, po wielu próbach czasem uda jej się gdzieś podłączyć....
Ale to dziwne, u mnie emule chodzi normalnie i mam tylko 3 serwery (razorback i jakieś dwa edonkey server).
:roll:
Odwołując się do postu wins ban trwa znacznie dłuźej niź 10 h.
Nie ruszała emula kilka dni i teraz znowu to samo.
To znaczy nie to samo: byłam u niej i jest tak: przeinastalowała emula i ma teraz z powrotem te wszystkie serwery co są zaraz po zainstalowalniu. I w większości podczas podłączania jest "blacklisted". Jednak, po wielu próbach czasem uda jej się gdzieś podłączyć....
Ale to dziwne, u mnie emule chodzi normalnie i mam tylko 3 serwery (razorback i jakieś dwa edonkey server).
:roll:
Ja miałem podobny problem. Sama wiesz na czym polega mulek (wymiana plików).
Moźe twoja kumpela udostępniła plik (film), który nie "spodobał się" serwerowi przez co dostała lowid i trafiła na tę listę.
Wyjściem jest wtedy znaleźć ów zakazany plik i nie udostępniać go. Wszystko powinno wtedy wrócić do normy. :wink:
Moźe twoja kumpela udostępniła plik (film), który nie "spodobał się" serwerowi przez co dostała lowid i trafiła na tę listę.
Wyjściem jest wtedy znaleźć ów zakazany plik i nie udostępniać go. Wszystko powinno wtedy wrócić do normy. :wink:
Jest to tymczasowy ban. Jak dostanie sie go na jednym serwie automatycznie leci tez na pozostale.
Acha, to znaczy źe ban nie jest forever and ever, tylko trwa tymczasowo???
Jesli IP jest blacklisted nie nalezy dobijac sie i probowac laczenia bo to nic nie da a wydluza czas trwania bana (standardowo trwa od 2 do 10 godzin)
poprosić admina/ dostawce netu o zmianę IP, ale w wiekszosci przypadkow jest to malo mozliwe (bynajmniej u mnie:P)
:(
No to nieźle....
A nie da się tego jakoś obejść....? :?
No to nieźle....
A nie da się tego jakoś obejść....? :?
dali bana na zakres, w którym znajduje się jej IP, np.: na wszystkie IP zaczynające się na 81.190.
Moźe trzeba wypróbować inne programy p2p ;)
Moźe trzeba wypróbować inne programy p2p ;)
Spoko, to i ja wiem, tyle źe niemoźliwość podłączenia do serwera emula pojawiła sie dziś. Do tej pory nie miała problemu ze ściąganiem piosenek i innych rzeczy.
Dlaczego jej IP jest na "czarnej liście"?
Dlaczego jej IP jest na "czarnej liście"?
Widać jej IP nalezy do zakresu IP na blacklist
Strona 1 / 1