Emule

w jaki sposób moźna w emule ominąć kolejki bez czekania
moźe jakimś modem ???
napiszcie mi jak moźna ominąć te kolejki

Odpowiedzi: 3

http://www.emule–project.net/home/perl/general.cgi?l=20
na tej stronie masz cały opis a z resztą niedawno na tym forum był opis
tom933
Dodano
13.04.2006 20:57:21
Co to znaczy [Carl + a]?????? I tak nic nie pomaga. Czy moźe ktoś wytłumaczyć co oznaczają niektóre znaki graficzna przy ściąganiu .Te kolorowe koło napisów i na pasku ściągającym .
Nicolahenko
Dodano
13.04.2006 14:58:16
Da sie da sie ja znam na to 2 sposoby
1 to program eMule Acceleration Patch (praktycznie odrazu mi sie cos
zaczyna sciagac)

2 Siedem prostych kroków aby przyspieszyć maksymalnie eMula:

1. Na początku musisz udostępnić jak najwięcej plików. Zrobisz to w Ustawienia–> Foldery [po prostu zaznacz folder którego zawartość chcesz udostępnić] albo w Pliki–> Share Directories naciśnij prawym klawiszem myszy na folder i wybierz Share direktory aby udostępnić zawartość folderu [bez podfolderów] albo Share witch subdirectories aby udostępnić zawartość z podfolderami. Abyś mógł cieszyć się pełną prędkością musisz mieć udostępnione ponad 500 plików [ja osobiście ma ich około 900].

2. Kiedy juź udostępnisz pliki wypadałoby zwiększyć komfort ich ściągania przez innych [co przełoźy się na szybsze ściąganie dla nas]. Aby to zrobić w Pliki–> All Shared Files zaznacz wszystkie pliki [zaznacz jeden a potem Carl + a] kliknij któryś prawym klawiszem myszy wybierz Priorytet (Wysyłanie) a następnie Release Jeźeli dasz release na wszystko to będzie to samo jak dasz priorytet Bardzo Niski na wszystkie pliki To jest logiczne Inaczej mówiąc coś musi być podrzędne aby coś mogło być nadrzędne. Jedynie sensownym rozwiązaniem w celu lepszego ściągania przez innych jest danie release na pliki które wolniej się ściągają tz. te które są w mniejszej ilości dostępne. Markus 001 PL

3. Teraz czas usunąć limit ściągania i wysyłania. Wejdź w ustawienia–> Parametry łącza tam odhacz okienka: Limit pobierania i Limit wysyłania [przy okazji w okienku Ilość źródeł na plik wpiszcie min 400 (a jak macie łącze 256 i szybsze to nawet moźecie sobie walnąć 500) jest to maksymalna liczba osób od których będzie ściągany jeden plik (nie ma duźego sensu dawać więcej niź 500 bo rzadko się zdarza by choćby 400 osób miało ten sam plik)]
Jak usuniesz limity na wolnym łączu np. 256 to zapchacie sobie łącze Zapomnijcie wtedy o stosunkowo szybkim otwieraniu stron WWW o komfortowym odbieraniu poczty czy o rozmowie glosowej np. przez Skype, GG Jedynie sensownym rozwiązaniem jest usunięcie limitów tylko w tedy kiedy nie korzystacie z komputera np. w nocy. Markus 001 PL
4. W Ustawienia–> Rozszerzone ustawienia zaznacz:
– Uźyj systemu kredytów
– Otwieraj i zamykaj porty w wewnętrznym firewallu WinXP
– Sprawdź miejsce na dysku
– Znajdź najlepszą prędkość wysyłania automatycznie

5. Serwery do których warto się podłączać to Razorback [kaźdy] i eDonkey Server [teź kaźdy] Jedyny Polski serwer jaki udało mi się znaleźć to Zabrze Emule Server ale nie jest jakiejś super jakości.

6. Jeśli dostajesz jakieś głupie wiadomości typu Zambor to w Ustawieniach–> Bezpieczeństwo zaznacz Akceptuj tylko od prawidłowych klientów i Zawansowany filtr spamu

7. Jeśli chcesz sprawdzić czy twoje modyfikacje przyniosły skutek to w Kad w zakładce typ zobacz ile masz 0,1,2,3 i 4 Najlepiej jak będziesz miał same 0 i 1. Aha zmiany dadzą pierwsze efekty po jakimś czasie [max jeden dzień] a potem sytuacja powinna się jeszcze poprawić więc doradzam cierpliwość.
Aha w Ustawieniach–> Ogólne–> Uźytkownik wpiszcie Nick którym się posługujecie.

Na zakończenie mam prośbe. W Plik zaznaczcie wszystkie pliki [Carl + a] kliknijcie prawym klawiszem myszy i wybierzcie Zmień komentarz do tego pliku w oknie które się pokaźe wpiszcie: Ściągnijcie eMule Max Speed ABC [pl] poprawiony.doc i poczekajcie chwile. W ten sposób pomoźecie innym.

Poradnik ten opracował MODRY poprawił Markus 001 PL w oparciu o logikę i własne doświadczenia (w eMule: MODRY [pl][en]) w oparciu o Speedup Emule Abc
Wszystkie pochwały i nagany moźecie wysyłać na: mc_modry@interia.pl
lila
Dodano
13.04.2006 12:43:29
tom933
Dodano:
13.04.2006 11:53:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1