emule zwariowal? co jest?
Witam, przeczesalam juz mnostwo stron internetowych, ale na zadnej nie znalazlam nic pomocnego, nie wiem moze zle szukalam ale do sedna:
otoz mam program emule wersja 0.47a i wszytsko pieniknie chodzilo odkad go mam, a to juz kawal czasu. Zawsze mialam high id, dzis go wlaczam i mam nagle low id a do tego w logach jakas informacje
" Uwaga #Hot file mansion! (64.34.166.155:5983) – Your ip (81.190.151.0) ends with a 0. The edonkey protocol assigns a LOWID to you. It's OK, dont panic !"
tak jest przy podlaczeniu sie do kazdego serwera,
i sprawa wyglada tak ze ja nic nie zmienialam w konfiguracjach, nic nie bylo instalowane na komputerze. Normalnie wszystko juz sprawdzilam, porty sa odblokowane, zadnych zabezbieczen ktore moglby by emula blokowac nie posiadam. IP tez bylo takie jakie mam teraz, prosze o odp, bo juz odchodze od zmyslow... ;/
otoz mam program emule wersja 0.47a i wszytsko pieniknie chodzilo odkad go mam, a to juz kawal czasu. Zawsze mialam high id, dzis go wlaczam i mam nagle low id a do tego w logach jakas informacje
" Uwaga #Hot file mansion! (64.34.166.155:5983) – Your ip (81.190.151.0) ends with a 0. The edonkey protocol assigns a LOWID to you. It's OK, dont panic !"
tak jest przy podlaczeniu sie do kazdego serwera,
i sprawa wyglada tak ze ja nic nie zmienialam w konfiguracjach, nic nie bylo instalowane na komputerze. Normalnie wszystko juz sprawdzilam, porty sa odblokowane, zadnych zabezbieczen ktore moglby by emula blokowac nie posiadam. IP tez bylo takie jakie mam teraz, prosze o odp, bo juz odchodze od zmyslow... ;/
Odpowiedzi: 2
czy komus tez sie tak stalo :?: :!:
Gdzieś to juź było
Zdaza sie teź ze pomimo wolnego portu 4662 i poprawnej konfiguracji klient otrzymuje niski ID co jest przewaźnie przyczyną źle skonfigurowanych lub przeciaźonych serwerów . (zapobiegamy temu zaznacząjąc opcje reconnect on LowId lub ponownie łącząc się na ręcznie na wybrany przez siebie niebciąźony server serwer)
– Na tej stronie mozna skontrolowac dostepnosc portow : –––>>>>> h**p://www.thedonkeynetwork.com/connection_test
– Jezeli macie wysoki HighID (Niski ID jest poniźej 16777216) to wartość jego niema źadnego wpływu na szybkosc transferu, liczy się tylko sam fakt przynaleźności do danej grupy HighId bądć LowId
– Żeby obliczyć swój ID na podstawie własnego IP naleźy wykonać następujace obliczenie:
IP: A . B . C . D ID = A + B *256 + C* 65536 + D *16777216
IP: 213.23.36.138 ID = 213 + 23*256 + 36 *65536 + 138*16777216 = 2317621205
jezeli natomiast posiadamy wewnetrzny adres ip to serwer przydziela nam losowy/niski ID
przecieź pisząbo juz odchodze od zmyslow... ;/
;) Padły Razorbaki i wiara pcha się na inne serwery. Tłok.It's OK, dont panic !
Strona 1 / 1