Emule Plus v1.1d
hej mam sprawe uzywawam takiego emula czy on jest dobry i mam taka sprawe mam neo128 czemu na emulu mam transfer 2 czasami 4 kb czemu taki mały?? jak go skonfigurowac?
Odpowiedzi: 5
no ale czy te pliki ktore mam na starym emulu bede mogl je przeniesc do tamtego emula (nowego)jesli tak to jak?
Zmień eMule plus na zwykłą 0,46c to pierwsza rzecz. Druga to nic nie konfigurujesz w eMuli jeźeli chodzi o transer. W zaleźnoci jakie masz łącze przy instalu zaznaczasz odpowiedni transfer i wiesz juź z jaką max.przędkościa będziesz ciągnąć na swoim łączu. Co do czeknia to eMula kolejkuje userów dlatego czasami trzeba czekać. Ale osiołek 0,46c jest najlepszym rozwiązaniem. :wink: Pozdro.
Rozumiem ze chodzi Ci o sytuacje gdy user od ktorego jest pobierany plik rozłączy się. Rozwiazanie bardzo proste: Wchodzisz w opcje Download Queue, klikasz po lewej w folder Download, po prawej pojawiają Ci sie pliki do sciagniecia w kolejce, klikasz prawym na wybrany plik i wybierasz opcje search for alternates. Program wyszukuje tzw. TTH czyli pliki z identyczną strukturą gdy juz tego dokona zaznaczasz wszytkie pliki klikasz prawym i wybierasz Download to... i wskazujesz sciezke pliku do ktorego ma nawiazac sciaganie. W ten sposob zyskujesz nowych userow z ktorymi DC bedzie probował się polaczyc az do uzyskania połaczenia. Warto tez łaczyc się w opcji Active podajac stałe IP. Inną kwestią są odpowiednie HUB`y ale to juz nie rozmowa na łamach forum :)
ja lubie dc++ ale mam problemy z nm tzn jak sciagam jakis duzy plik np film i naprzyklad sciagne 500mb to jak potem kontynuowac sciaganie
Ja bym wogole zamienil E"muła" na DC.. ale wracając do odpowiedzi to emul potrzebuje podobnie jak Torrenty troche czasu zeby się rozkrecic, wazne jest tez do jakiego servera sie podlaczyles i ile udostepniasz danych.
Strona 1 / 1