Emule nagle zwolnilo, odzyskanie HighID samemu?
Gdy zaczalem uzywac emule, dzialalo slabo. Sciagalo sie powoli,ale jakos tam szlo. W pewnym momencie strasznie przyspieszylo, ale po kilku dniach znowu zwolnilo i teraz jest prawie martwe. Wiem ze teraz mam LOW ID bo osiol narzucial sobie opaske, tylko nie wiem czy mial ja wczesniej tez. W momencie gdy bardzo szybko sie sciagalo, bez problemu laczylem sie z duzymi serwerami np razorback,a teraz tylko z jakas popierdolka. Sprawdzalem ID i zaczyna sie na 192 czyli jest wewnetrzne:?: Najlepsze w tym jest to, ze nie moge pogadac z Adminem bo nie ma pojecia kto to moze byc, sciagam sygnal przez Wirelessa od jakiegos sasiada i jade za darmo:) Ma ktos jakis pomysl co tu zrobic??
Odpowiedzi: 8
nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale programy p2p smigaly mi ladnie do 20 kbs a po instalcji SP2 gora 5 wcyiagalo mimo ze dalem open na te odpowiednie porty i sam program po formacie i bez instalacji SP2 wszsytko wrocilo do normy sciaga mi do 20 kbs
pozdro :)
pozdro :)
Jak to robisz :mrgreen:groszkin:sciagam sygnal przez Wirelessa od jakiegos sasiada i jade za darmo:)
Ten test nie dziala, przynajmniej ja nie potrafie go uruchomic, co prawda jest instrukcja, ale ja jej nie kumam. Nie rozumiem tylko dlaczego to ma tak duze znaczenie, skoro ja nic tam nie przsestawialem i dzialalo, dalej nic nie przestawialem i sie popsulo. Ogolnie dzieki za pomoc. Pozdro
Sprawdź sobie ten transfer bo to waźne:
http://www.auditmypc.com/internet–speed–test.asp
a potem zaznacz odpowiednią cyfre w opcjach w ośle. :wink: Pozdro.
http://www.auditmypc.com/internet–speed–test.asp
a potem zaznacz odpowiednią cyfre w opcjach w ośle. :wink: Pozdro.
Z tym cierpieniem moze masz racje bo wczesniej na poczatku tez nie bylo nic specjalnego. Nie wiem jaki mam transfer od operatora bo nie wiem kim jest operator, sciagam sygnal wireless od sasiada, jak sciagam plik ze stronki to idzie 50kb/s. W emule w zakladce polaczenia mam 96kb/s przy download, i 0 przy upload. Sek w tym ze ja tych wartosci nie zmienialem, program sam w pewnym momencie przestal sciagac szybko i sie zamulil. A co z tym High Id??
Musisz troche odcierpiec. Po jakims czasie wszystko sie unormuje. Jesli serwery beda wiszialy ze masz otwarte porty to transfer wzrosnie. Szczególnie chodzi tu o Kad. A jeszcze jedno pytanie: jaki masz transfer od operatora? Bo moźe źle jest ustawiony w opcjach programu? Sprawdź to. :wink: Pozdro.
Dzieki bardzo za odpowiedz. Troche pomoglo, przynajmniej moge sie polaczyc z jakims wielkim serwerem, ale mimo to nadal sciaga powoli, 5kb/s to nie za wiele. Masz jakis pomysl jak zrobic high Id w mojej sytuacji?? pozdrawiam
Ustawienia firewala kolego trzeba zmienić. Port TCP 4662 i UDP 4762 muszą być otwarte. Ja mam ZoneAlarm i osła mam ustawionego jako serwer. Teraz robią corz inteligentniejsze ściany i dlatego tak się dzieje. Zmień ustawienia ściany. Osioł ma wewnętrzny modół przeciwko hakerom więc się nie bój. Otwóerz te porty. :wink: Pozdro.
Strona 1 / 1