eMule low id
mialem neo 512 i wszystko bylo cacy high id itp przenioslem sie na aster 512 i mi pokazuje ze mam low id modem mam tayron ta–202. W routerze mozna bylo przepuscic porty a czy w modemie sie da?
Odpowiedzi: 16
Z tego fragmentu wynika, źe nie odmówią Ci przekierowania portów na twój adres, ale dla "twojego dobra" ( ;) )domyślnie jesteś za firewalem. Dzwoń.
znalazlem takie cos:
Zmiana adresu związana jest z ustawieniem widoczności komputera Klienta w sieci ASTER i sieci internet.
adres IP z klasy publicznej zapewnia widoczność komputera w obu sieciach – oznacza to, źe Klient moźe dowolnie udostępniać zasoby swojego komputera innym uźytkownikom oraz w pełni korzystać ze wszystkich usług internetowych wymagających nawiązywania obustronnych połączeń, np. NetMeeting, Voice over IP. Adres IP z klasy publicznej polecany jest bardziej zaawansowanym Uźytkownikom, którzy muszą zadbać we własnym zakresie o bezpieczeństwo swojego komputera
adres IP z klasy prywatnej nie zapewnia widoczności komputera w obu sieciach – oznacza to, źe Klient nie ma moźliwości udostępniania swoich zasobów w obu sieciach, a takźe nie moźe korzystać z usług wymagających nawiązywania obustronnych połączeń pomiędzy uźytkownikami obu sieci. Wybór adresu IP z klasy prywatnej oznacza większe bezpieczeństwo. Sieć ASTER zapewnia bowiem system firewall'i, a takźe system kodowania danych oraz 24 godzinny monitoring sieci
Zmiana adresu związana jest z ustawieniem widoczności komputera Klienta w sieci ASTER i sieci internet.
adres IP z klasy publicznej zapewnia widoczność komputera w obu sieciach – oznacza to, źe Klient moźe dowolnie udostępniać zasoby swojego komputera innym uźytkownikom oraz w pełni korzystać ze wszystkich usług internetowych wymagających nawiązywania obustronnych połączeń, np. NetMeeting, Voice over IP. Adres IP z klasy publicznej polecany jest bardziej zaawansowanym Uźytkownikom, którzy muszą zadbać we własnym zakresie o bezpieczeństwo swojego komputera
adres IP z klasy prywatnej nie zapewnia widoczności komputera w obu sieciach – oznacza to, źe Klient nie ma moźliwości udostępniania swoich zasobów w obu sieciach, a takźe nie moźe korzystać z usług wymagających nawiązywania obustronnych połączeń pomiędzy uźytkownikami obu sieci. Wybór adresu IP z klasy prywatnej oznacza większe bezpieczeństwo. Sieć ASTER zapewnia bowiem system firewall'i, a takźe system kodowania danych oraz 24 godzinny monitoring sieci
rmxvp:czyli co mam dzwonic do aster zeby mi porty odblokowali?
Tylko ze oni nie muszą tego zrobić jezeli nie masz zmianki o tym w umowie, albo jasno pisze ze porty masz zablokowane.
Domyslne porty eMule: 4662 TCP i 4672 UPD
Tak .
czyli co mam dzwonic do aster zeby mi porty odblokowali?
Hmmm...
Ip ma jednak rolę ale drugorzędna i faktycznie czasem zdarza się ze niektóre serwery przydzielają Low ID, ale jest to wyjątek jedn na 100, ale czekajmy na informacje od autora tematu.
Ip ma jednak rolę ale drugorzędna i faktycznie czasem zdarza się ze niektóre serwery przydzielają Low ID, ale jest to wyjątek jedn na 100, ale czekajmy na informacje od autora tematu.
ma jednak związek, dla serwera eMule widoczny jest IP zewnętrzny, nie twój, z sieci lokalnej(takich IP moźe być tyle, ile LANów), nawet po przekierowaniu portów serwer widzi IP zewnętrzne. Bywa, źe mając nawet publiczne IP moźna dostać LowID. (był niedawno post na Forum, gdzie gostek miał IP zewnętrzne, ale końcówka adresu była zero). O przydzielaniu i Low/High ID więcej tu http://www.yako.cf–i.com/lowid1/lowid1.htmBo zazwyczaj zewnętrzne Ip wiąze sie z zablokowanymi portami więc to jest tak powiązanie jak pies i kot
Zenek Rolnik:
Bo zazwyczaj zewnętrzne Ip wiąze sie z zablokowanymi portami więc to jest tak powiązanie jak pies i kot :roll:
Pies z Piesową
Kot z Kotową ,to rozumiem, ale pies z kotem – jeszcze nas tu posądzą, źe jaką ....."Manifę" robimy :mrgreen: :wink:
Co do tematu, Zenek Rolnik – rmxvp z tego co pisze nie ma odblokowanych portów dla swojego wew, adresu IP na serwerze Aster City i dlatego ...Low ....ma.
moohomor:I tu się z Toba nie zgodze. Porty owszem waźne ale najwaźniejszy IP publiczny.
A dlaczego ja mam wewnętrzne Ip odblokowane porty i High ID, trochę siedze w tematyce eMule i naprawdę Ip nie sprawia problemów 8)
Bo zazwyczaj zewnętrzne Ip wiąze sie z zablokowanymi portami więc to jest tak powiązanie jak pies i kot :roll:
Zenek Rolnik:Ip ma drugozędna chodz i mało znaczącą role aby mieć High ID jedyn co trzeba spełnić to otwarte porty dla eMule...
I tu się z Toba nie zgodze. Porty owszem waźne ale najwaźniejszy IP publiczny.
8) Pozdro.
w84u:TERAYON TA–202 to modem kablowy. Aster to dostawca kablowej TV, naleźy sądzić, źe masz wewnętrzny adres IP. Więc LowID.
Ip ma drugozędna chodz i mało znaczącą role aby mieć High ID jedyn co trzeba spełnić to otwarte porty dla eMule...
Ja sądzę, źe masz publiczny IP. Jeśli maiłeś router i przez niego rozdzielałeś porty to teraz musiś sobie ścianę skonfigurować.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
TERAYON TA–202 to modem kablowy. Aster to dostawca kablowej TV, naleźy sądzić, źe masz wewnętrzny adres IP. Więc LowID.
rmxvp:teraz nie, tylko modem
Nie wiem jak jest to w sieci którą dysponujesz najlepiej zadzowń do obsługi technicznej.
Mozesz sprawdzić firewall, czy są utworzone regułt dla eMule :?
teraz nie, tylko modem
A masz rodzielony internet przez router :?
Czy jak bo nie wynikia jasno o co chodzi :roll:
Czy jak bo nie wynikia jasno o co chodzi :roll:
Strona 1 / 1