eMule bez kolejek???
Jest jakiś klient sieci Donkey tak by nie stosował kolejek? Jak rozwine list klientów to co niektórzy korzystają z MLdonkey, Shareaza, eDonkey Hybrid, aMule i mam pytanie, czy któryś z tych programów p2p nie korzysta z kolejek (jak np. Kazaa czy iMesh). Mam do ściągnięcia bardzo nieliczny plik (teledysk, bardzo stary) którego mają zaledwie 1,2 a jak dobrze pójdzie to nawet 3 osoby, a w kolejce jestem nawet 3000 więc naprawde moźna się zniecierpliwić do tego osła.
Odpowiedzi: 4
bodajze shareaza miala taki mod, ale tylko obilo mi sie to o uszy (na forum)
Ale nie rozumicie mnie, cały plik który chce ściągnąć (teledysk 30 MB) ma zaledwie 1 bądź 2 osoby i chciałbym się dowiedzieć czy jakiś inny program p2p tj. klient Donkey'a który będzie mi to pobierał tak bym nie stał w kolejce bo naprawde jestem 2000 któryś tam w kolejce i bym musiał kompa zostawić włączonego na chyba 2 dni a to u mnie jest niemoźliwe.
moźesz dać plik na release co spowoduje, źe będziesz go szybciej rozprowadzał jednocześnie szybciej podbierająć :) poza tym moźna jeszcze dodać do swojego nicka np. [KOR],[CHN],[DE],[PL] co sprawi, źe będziesz szybciej przeskakiwał w kolejkach u danej narodowości(tzw. community)najlepiej jest u chińczyków i koreańców bo z tego co widziałem mają najlepsze uploady 8) jeśli ściągasz kilkuczęściowy plik np. film na dwóch płytach moźesz spróbować ściągać po jednej poniewaź u jednej osoby moźesz stać tylko w jednej kolejce więc jeśli dany film ma 100 źródeł podzielą się one na dwa pliki a jeśli będziesz ciągnął najpierw pierwszy a potem drugi zassasz ze wszystkich (nie wiem co by trwało dłuźej)
pzdr 8)
PS. opcja bez kolejek raczej nie istnieje... swoje trzeba odczekać :P
pzdr 8)
PS. opcja bez kolejek raczej nie istnieje... swoje trzeba odczekać :P
Tylko jeśli ktoś ma Cię na swojej liście 'Przyjaciół' moźe Cię przesunąć do przodu w kolejce. Poza tym jeśli osoba, która posiada jakiś plik, który chcesz ciągnąć, ciągnie coś od Ciebie, to teź jesteś bez względu na swój status u niej uprzywilejowany u tej osoby.
Strona 1 / 1