Emulacja CD w DOSie

Czy coź takiego w ogóle jest mozliwe? szukałem na necie i na płytach typu UBCD i nie znalazłem. Jest mnustwo do wypalania płyt ale do emulowania zadnego. aha jeszcze dobrze by było zeby mozliwy był odczyt pliki iso z partycji ntfs, ale mam jeszcze 2 fat32 więc z tym problemu nie będzie :D Jeśli ktoź wie coz na temat takiego proga to prosze o inforacje i wielkie dzieki.

Odpowiedzi: 6

sorki za uźycie "niekapujący" w odniesienu do innych kiedy to je nie za bardzo zrozumiałem słowo pisane :? dopiero teraz do mnie doszło źe fakecd to program :D Własnie go zassałem i rozpoczynam testy. Dzięki za linki. Pozdrawiam
dexter951
Dodano
07.09.2004 20:50:32
Jako niekapujący :cry: pozostaje mi tylko odesłać Cię tutaj – w tym temacie są podane zarówno linki do programów jak i metoda zapisu która nalezy uźyć by sobie w DOSie .....popalić :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=34304
Seeker
Dodano
07.09.2004 19:54:48
a to fakecd sprawdziłeś – ja nie pomnę czy jakieś obrazy obsługuje czy tylko źywca zrzuconego z płyty, ale moźe nawet jak nie to gdzieś obok informacji o nim znajdziesz coś innego.
Rebe
Dodano
07.09.2004 19:39:41
dla niekapujących: chodzi mi o program do otwierania plików ISO jako oddzielnych napędów opytcznych pod środowiskiem DOS. coś takiego jak daemontools pod windowsa. I nie chodzi o to źe
uźywanie w tym środowisku CDROMU czy nagrywarki jest lepsze niź w środowisku graficznym
chociaź przyznam sie ze wole dos niź winXP z załadowanym domyślnym tematem wyglądu :D
tylko o to źe chciałbym przetestować róźne systemy a jestem za skąpy i za leniwy zeby nagrywac 50 płyt których potem i tak nie bede uzywał a dysponyje tylko 2 płytami rw co nie wystarczy na np mandrake a instalacja samej windy95 pod vmware zajeła mi ponad tydzień, wiec zrezygnowałem z tego typu zabawy.

Ale dzieki za zainteresowanie postem!!!
dexter951
Dodano
07.09.2004 19:10:00
Seeker – a nie będzie to jakie fakecd, tzn. to co Autor mógł mieć na myśli?
Tak mi się kojarzy , źe coś takiego było i nawet z jakim DOS–em chodziło.
Rebe
Dodano
07.09.2004 09:37:40
dexter951 wytłumacz trochę jaśniej, bo szczerze napiszę nie "jarzę" o co chodzi.
Co takiego jest w DOSie , o czym nie wiem co pozwoli stwierdzić źe uźywanie w tym środowisku CDROMU czy nagrywarki jest lepsze niź w środowisku graficznym?
Seeker
Dodano
07.09.2004 01:45:52
dexter951
Dodano:
06.09.2004 23:11:16
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1