EL NINO pytanie dla Ciebie :)

Witam !

Ponownie pisze post, poniewaź mam kłopot. Czy wtedy gdy bedę uźywał Wingate'a to bedę mógł hostować i (*jeźeli sobie zamapuje porty). A jeszcze jedno jak je zamapować? Chciałbym zebys mnie oprowadzil przez cala konfiguracja programu :P proszę...

Pozrowienia

Odpowiedzi: 7

Bardzo sie zawiodlem na wingate'cie. jeszcze na dodatek od taty po uszach bym dostał.
Wojtek_jjj
Dodano
13.11.2003 08:50:05
Gotowego nie ma, samemu trzeba dojsc do wszystkiego, bo polskiej wersji helpa do WinGate nie ma, juz Ci pisalem. Klienta nie musisz instalowac.
EL NINO
Dodano
02.11.2003 17:32:44
ja chciałem wszystko na gotowe...
A moźe jakiś adres, tylko chciałem powiedzieć, źe ja angielskiego nie znam :((((

Ale trzeba jeszcze klienta zainstalowac? Na kliencie nic nie trzeba ustawiać ?
Wojtek_jjj
Dodano
02.11.2003 07:48:52
Wojtus – WinGate instaluje sie na komputerze po to, zeby udostepniac przez niego internet zamiast przez windowsowy ICS (udostepnianie internetu). Tak wiec przekierowanie robione w WinGate na ktorym kompie jest robione ? I na ktory ? Ty chcesz miec przekierowane porty czy ja ?
Moze troche poczytasz w necie na temat sieci – jak sie to wszystko odbywa ?
EL NINO
Dodano
01.11.2003 23:13:29
To mapowanie trzeba zrobić na którym kompie i na adres IP – moj? :?:
Wojtek_jjj
Dodano
01.11.2003 22:40:16
Ale nie rozumie o co chodzi ? Jaki hosting ? W czym albo na czym i dlaczego ? Porty w WinGate mapuje sie w zakladce System GateKeepera – Extended Networking – Port Security. Trzeba kliknac "Add" i w kolejnym okienku wpisujesz albo jeden albo zakres portow, zaznaczasz "Redirect Packet to IP adres" i podajesz adres kompa na ktory ma isc przekierowanie tych portow. Przeczytaj Help WinGate. Co prawda po angielsku, ale z obrazkami. Ten program to potezny kombajn i wiele potrafi.
Natomiast jesli chcesz miec polskiego helpa, to zainteresuj sie WinRoute. Do niego jest po polsku.
EL NINO
Dodano
01.11.2003 21:23:19
Zakładając topici nie piszcie "EL NINO pytanie do ciebie" tylko nadawajcie konkretną nazwę. Ktoś w przyszłości moźe będzie szukał odpowiedzi na podobne pytanie, ale topic z odpowiedzią ominie, bo nazwa topicu jest taka jaka jest – czyli nic z niej nie wynika.

To apel i do ciebie i do wszystkich.
SLAY3R
Dodano
01.11.2003 12:12:45
Wojtek_jjj
Dodano:
01.11.2003 10:57:48
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1