EL NINO pytanie dla Ciebie :)
Witam !
Ponownie pisze post, poniewaź mam kłopot. Czy wtedy gdy bedę uźywał Wingate'a to bedę mógł hostować i (*jeźeli sobie zamapuje porty). A jeszcze jedno jak je zamapować? Chciałbym zebys mnie oprowadzil przez cala konfiguracja programu :P proszę...
Pozrowienia
Ponownie pisze post, poniewaź mam kłopot. Czy wtedy gdy bedę uźywał Wingate'a to bedę mógł hostować i (*jeźeli sobie zamapuje porty). A jeszcze jedno jak je zamapować? Chciałbym zebys mnie oprowadzil przez cala konfiguracja programu :P proszę...
Pozrowienia
Odpowiedzi: 7
Bardzo sie zawiodlem na wingate'cie. jeszcze na dodatek od taty po uszach bym dostał.
Gotowego nie ma, samemu trzeba dojsc do wszystkiego, bo polskiej wersji helpa do WinGate nie ma, juz Ci pisalem. Klienta nie musisz instalowac.
ja chciałem wszystko na gotowe...
A moźe jakiś adres, tylko chciałem powiedzieć, źe ja angielskiego nie znam :((((
Ale trzeba jeszcze klienta zainstalowac? Na kliencie nic nie trzeba ustawiać ?
A moźe jakiś adres, tylko chciałem powiedzieć, źe ja angielskiego nie znam :((((
Ale trzeba jeszcze klienta zainstalowac? Na kliencie nic nie trzeba ustawiać ?
Wojtus – WinGate instaluje sie na komputerze po to, zeby udostepniac przez niego internet zamiast przez windowsowy ICS (udostepnianie internetu). Tak wiec przekierowanie robione w WinGate na ktorym kompie jest robione ? I na ktory ? Ty chcesz miec przekierowane porty czy ja ?
Moze troche poczytasz w necie na temat sieci – jak sie to wszystko odbywa ?
Moze troche poczytasz w necie na temat sieci – jak sie to wszystko odbywa ?
To mapowanie trzeba zrobić na którym kompie i na adres IP – moj? :?:
Ale nie rozumie o co chodzi ? Jaki hosting ? W czym albo na czym i dlaczego ? Porty w WinGate mapuje sie w zakladce System GateKeepera – Extended Networking – Port Security. Trzeba kliknac "Add" i w kolejnym okienku wpisujesz albo jeden albo zakres portow, zaznaczasz "Redirect Packet to IP adres" i podajesz adres kompa na ktory ma isc przekierowanie tych portow. Przeczytaj Help WinGate. Co prawda po angielsku, ale z obrazkami. Ten program to potezny kombajn i wiele potrafi.
Natomiast jesli chcesz miec polskiego helpa, to zainteresuj sie WinRoute. Do niego jest po polsku.
Natomiast jesli chcesz miec polskiego helpa, to zainteresuj sie WinRoute. Do niego jest po polsku.
Zakładając topici nie piszcie "EL NINO pytanie do ciebie" tylko nadawajcie konkretną nazwę. Ktoś w przyszłości moźe będzie szukał odpowiedzi na podobne pytanie, ale topic z odpowiedzią ominie, bo nazwa topicu jest taka jaka jest – czyli nic z niej nie wynika.
To apel i do ciebie i do wszystkich.
To apel i do ciebie i do wszystkich.
Strona 1 / 1