Eksplorator Widows – jak to ustawić?

Czy da sie jakoś zrobić aby po otworzeniu eksploratora, okienko nie otwierało sie na 'Moje dokumenty' tylko chciałbym aby otwierało sie w "Mój komputer"? Chciałbym aby w lewym oknie rozwinięty był "Mój Komputer" i widzoczne były wszystkie moje napędy, ale bez wchodzenia głębiej w któreś z dysków.

Odpowiedzi: 6

dzieki chłopaki

@sapero – Twój sposób jest prostszy. Nie brak robic skrótów, tylko mała ingerencja we właściwości Eksploratora

@Bobi_robert – ten sposób tez pewnie byn zadziałał bo o czymś takim słyszałem, ale dokładdnie nie wiedziałem co i jak zrobić

Pozdro
gadula007
Dodano
22.10.2004 00:43:13
A total Commander nie odpowiada ci :?: moim zdaniem jest to najlepszy explorator :wink: Pozdrawiam :!:
mariusz25l
Dodano
21.10.2004 20:59:56
explorer /select,C:

otwiera Mój Komputer i zaznacza dysk C
sapero
Dodano
21.10.2004 20:36:00
Tak jak Ty to chcesz sie IMO sie nie da ale
Pewnie Ci nie oto chodzi ale....
Wiec:
Tworzysz na C: katalog Mój komputer
Utworz skróty do dysków lub/i napedow i przenies je do C:Mój komputer
Teraz zrob na pulpicie skrót do C:Windowsexplorer.exe i w Własciwosci :arrow: Element docelowy wpisz C:WINDOWSexplorer.exe /e,C:Mój komputer :arrow:
Bobi
Dodano
21.10.2004 19:30:51
dzięki @mariusz25l, ale nie do końca oto mi chodziło. Ja mam w pasku zadań ikone Eksploratora Windowsa i jak go naciskam to się otwiera eksplorer. Ale otwiera się w "Moje Dokumenty", albo jak zmienię we właściwościach to otwiera mi zawartość dysku C. A ja chcę aby otwierał sie tylko na wysokości "Mój Komputer", abym miał widoczne wszystkie moje napędy, bez głębszego wchodzenia w którykolwiek z nich.

Znalazłem coś takiego ale brakuje mi kilka innych informacji bo te, które są tu zawarte otwieraja albo w "Moje Dokumenty", albo w stacji C. Natomiast sama funkcjia /roof nie działa.
Parametry uruchomieniowe Eksploratora

Eksplorator Windows moźna uruchomić wywołując go wraz z określonymi parametrami startowymi:
/n – nie podzielone okno,
/e,[katalog] – otwarcie w wybranym katalogu,
/root,[katalog] – katalog "najwyźszy", z którego nie moźna przejść do katalogu nadrzędnego. Sam przełącznik /root otwiera Eksploratora na poziomie pulpitu,
/select,[katalog] – zaznacza wybrany katalog w spisie katalogów w lewej części okna.
Aby stale uruchamiać Eksploratora z zadanymi parametrami, naleźy utworzyć (najlepiej na pulpicie) nowy skrót do Eksploratora i edytując jego właściwości, umieścić w okienku "Obiekt docelowy" ścieźkę dostępu wraz z wybranymi parametrami.

dodam tylk, źe zmieniasz wpis we właściwościach skrótu

taki wpis bedzie otwierał Eksploratora na dysku systemowym:
%SystemRoot%explorer.exe /n, /e

No i tutaj coś mi nie idzie
gadula007
Dodano
21.10.2004 18:11:54
przytrzymaj przycisk shift i jednocześnie otwórz ikone mój komputer otworzy ci sie explorator win lub http://www.agavk.p9.pl/strony/win_pasek.php na tej stronce jest wiele ciekawych rzeczy :D Pozdrawiam
mariusz25l
Dodano
21.10.2004 17:01:48
gadula007
Dodano:
21.10.2004 00:45:28
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1