Ekran z logo win XP

Mam w kompie 4 dyski chcę zmienić ich ustawienie po odłączeniu jakiegokolwiek dysku oczywiście nie z zainstalowanym systemem win ładuje się do momenty, gdy powinien pojawić się Ekran z napisem zapraszamy i załadować się system pojawia się ładny ekran z logo win XP i STOP po ponownym podłączeniu dysków w poprzedniej konfiguracji wszystko jest O.K. System mam na dysku podłączonym pod S–ATA i Master Id. sec. oba systemy mają taką samą konfigurację "kopia wykonana poprzez P.M. 8.0" Czy ktoś wie co zmienić w sytawieniu ładowania systemu źeby nie reagował na odłączenie dysków.
Mineło trochę czasu juź doszedłem do 2 dysków pozostały mi dwa dyski – macieźysty który miał system od początku podłączony jako mast.sec. i dysk ze skopiowanym systemem(całą partcją) podłączony jest do S–ATA. Sytuacja wygląda tak, gdy odłączę dysk S–ATA wszystko gra system uruchamia się z pozostawionego dysku na id.sec.mast. natomiast system z dysku S–ATA uruchamia się tylko gdy są podłączone oba dyski. Po odłączeniu dysku z Id. sec. system ładuje się do wspomnianej tablicy z logo win XP. Czy ktoś wie o co chodzi??

Odpowiedzi: 3

Zapewne z powodu typu kontrolera dysk SATA jest owszem systemowy, ale nie jest rozruchowym i dlatego by odpalić system konieczny jest i ten IDE – bo na nim są pliki rozruchu.
Rebe
Dodano
05.02.2004 18:28:48
Sterowników waźnych lub programów (np. office) na tym drugim dysku nie masz? Rejestr lub autostart odwoływać się moźe i stąd problem.
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
05.02.2004 16:26:16
Chyba nkt nie wie o co ci chodzi
Anonymous
Dodano
05.02.2004 15:50:23
marrze
Dodano:
02.02.2004 20:56:14
Komentarzy: