ekran "Trwa uruchamianie systemu Windows" PROBLEM
Pod wpływem jakiejś aplikacji albo wirusa (tego nie wiem) przy uruchomieniu systemu zamiast napisu "Zapraszamy" pojawia się ekran "Trwa uruchamianie systemu Windows" i system cały czas stoi w tym stanie. Robilem format c:, bylo ok, zainstalowalem kilka programow i po 2 dniach to samo :( Jak podmieniłem folder "Documents and settings" na drugi z "czystego windowsa" to uruchamiał sie ok, ale wtedy nie mam nic w autostarcie, itd... wiec o co tu chodzi ?? Jaka przyczyna?? Problem zarowno w wersji Home jak i Pro. Please Help!
Odpowiedzi: 18
...oskar...oskar...:Czy mógłby mi ktoś podesłać folder document and settings na maila?? oskar–k1992@o2.pl
Powtarzam moją prośbę
No i po cięźkich próbach problem rozwiązany. Skasowałem z niedziałającego windowsa (C:/Documents and Settings/Tailgunner/Dane Aplikacji) foldery : WDCache lub MDCche i jakieś "{4769F037b5T74"
no ja tylko uprzedzam ze przy takim bledzie windowsa to nawet za pomoca CD z winxp nie mozna zrobic "nakładki" bo zawiesza sie podczas "instalacji urządzeń" a wtedy to juz sie go nie naprawi... tylko format
Bobi_robert:
Wlacz sfc /scannow
Ewentualnie urzyj trybu naprawy biezacej instalacji
mozesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi??
...oskar...oskar... przeciez nikt nie powidzial ze u Ciebie to zadziała
Wlacz sfc /scannow
Wlacz sfc /scannow
to nie mam pojecia co jest, u mnie po skopiowaniu ruszal bez problemu... W ogole rozszyfrowac calego windowsa i jego bledy to zycia nie starczy...
ej ludzie skopiowałem ten document and settings a to nic nie daje co muszę zrobić?? Czy mógłby mi ktoś podesłać folder document and settings na maila?? oskar–k1992@o2.pl
Co do autostartu w documents and settings to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Najczesciej autostarty i ustawienia wklejaja sie do np. C:Documents and settingsTailgunnerDane Aplikacji A niektore programy wklejaja sie do All Users
Zdjąć partycje?? Mam w kompie 2 dyski HDD i kazdy ma tylko jedna partycje. I mam juz dosc formatowania, nainstalowalem wszystko, poukladalem se a ta szmata wszystko psuje !! I dalej nie wiem w czym dokładnie tkwi problem...
Ja skopiowałem Document and Settings i nic. A powtarzam moje pytanie, w jakim katalogu jest autostart??
Przeskanuj kompa programem Ad–aware oraz inne dyski(jeźeli są...oraz programem antywirusowym) Jeźeli to teź nic nie pomoźe zdejmij partycje w kompie i załóź jeszcze raz i zainstaluj odnowa system. Koniecznie odłącz kompa od netu przy instalacji windowsa oraz wyłącz autoochrone antywirusową w biosie :) Pozdrawiam :!:
przeskanowałem nortonem 2005 cały komp pozbył sie wszystkich syfów nastepnie zrobilem formacik, kilka programow i ... znowu to samo po kilku dniach. I co dalej??
Same pozycje w msconfig jezeli o to chodzi dodaje sie w kluczach RUN w rejestrze
CO do autostarty "plikowego" to w X:Documents and Settings...Menu StartProgramyAutostart
CO do autostarty "plikowego" to w X:Documents and Settings...Menu StartProgramyAutostart
a w jakim katalogu jest autostart??
Do autostartu zawsze mozesz sobie rzeczy dodac
Przeskanuj ten katalog jakims antywirusem skoro podejrzewasz syf
Skopiuj tylko autostart i zobacz jak system bedzie sie zachowywał
Przeskanuj ten katalog jakims antywirusem skoro podejrzewasz syf
Skopiuj tylko autostart i zobacz jak system bedzie sie zachowywał
nie, jedynie źe sformatujesz całego kompa wtedy pozbędziesz się wirusa
no ale mas zjakis sposob zeby to zlikwidować bez wklejania "nowego" "Documents and settings" ??
mam to samo i to przez jakiegoś wirusa się zrobiło a dzięki za podrzucenie sposobu na włączenie. Oblookaj sobie temat "Nie uruchamiający się windows!!!"
Strona 1 / 1