edytor rejestru coś chce
Od paru dni po uruchomieniu kompa pokazuje się okno edytora rejestru z zapytaniem:czy napewno chcesz dodać informację w C:\pav.reg do rejestru ?.
Mam do wyboru TAK lub NIE.Jednocześnie eksplorator windows otwiera okno katalogu MOJE DOKUMENTY.Co moźna z tym zrobić,system zachowuje się stabilnie,skanowałem kompa było parę trojanów które usunąłem.Proszę o pomoc.
Mam do wyboru TAK lub NIE.Jednocześnie eksplorator windows otwiera okno katalogu MOJE DOKUMENTY.Co moźna z tym zrobić,system zachowuje się stabilnie,skanowałem kompa było parę trojanów które usunąłem.Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 8
Otwórz sobie ta wartośc (Userinit) i w danych zostaw jedynie: C:\windows\system32\userinit.exe,
Tak, usuń ten ostatni wpis. Znacznie łatwiej byłoby i tobie, i mnie gdybym widział log z HJT, jeźeli nie masz Pandy usunąć wpis z F2
F2 – REG:system.ini: UserInit=C:\WINDOWS\regedit /s C:\pav.reg,C:\WINDOWS\System32\pavdr.exe,C:\WINDOWS\System32\userinit.exe
znalazłem WINLOGON kliknąłem dwa razy z prawej strony odnalazłem taki wpis "userinit REG_SZ C:\Windows\regedit C:\pav.reg,C:\windows\system32\userinit.exe,userinit.exe " Czy to mam usunąć ???w84u:To wygląda na resztki po Panda AV . Jak nie masz to usuń
X:/pav.reg,
X:/WINDOWS/System32/pavdr.exe, (to Panda Cleaner)
Start –> uruchom –> regedit HKEY_LOCAL_MACHINE –> SOFTWARE –> Microsoft –> Windows NT –> CurrentVersion –> Winlogon tam będzie wartość userinit, kliknij dwa razy i w okienku, w pierwszym czyli VALUE NAME powinno być napisane: Userinit, natomiast nizej w VALUE DATA musi byc tak: X:/Windows/System32/userinit.exe
Jeśli miałeś Pandę to usuń to.
Sorry Bobi, zagalopowałem się, chodziło o rejestr, późno i siedzę na trzech Forach. Dobrze, źe to spostrzegłeś :)
Edit wyźej
Przyznam się kolego,źe nie wiem jak to zrobić proszę o wskazówki.
Czemu równieź userinit.exe?
To wygląda na resztki po Panda AV . Jak nie masz to usuń
Start –> uruchom –> regedit HKEY_LOCAL_MACHINE –> SOFTWARE –> Microsoft –> Windows NT –> CurrentVersion –> Winlogon tam będzie wartość userinit, kliknij dwa razy i w okienku, w pierwszym czyli VALUE NAME powinno być napisane: Userinit, natomiast nizej w VALUE DATA musi byc tak: X:/Windows/System32/userinit.exe
Sorry Bobi, zagalopowałem się, chodziło o rejestr, późno i siedzę na trzech Forach. Dobrze, źe to spostrzegłeś :)
Sprawdzales co to jest ? Jaka ma zawartosc ?marianer:C:\pav.reg
Strona 1 / 1