Edycja zalozen systemowych w XP

Witam,
Od dluzszego czasu szukam mozliwosci edycji zalozen systemowych, a konkretnie mozliwosci ograniczen konkretnych uzytkownikow, lub grup uzytkownikow w systemie. (bez wiekszego skutku) Wszyscy wiemy :> ze mozna takowe ograniczenia ustawic w konsoli mmc dodajac odpowiednia przystawke, ale dzieki temu mozna edytowac tylko dla wszystkich, a jak zrobic to samo dla indywidualnych kont/grup? Poledit z windows 98 nie zdaje egzaminu... Byc moze ktos juz rozpracowal jakas metode lub zna jakis program ala Poledit dla XP?

Pozdrawiam
DaXmAn

Odpowiedzi: 9

DaXmAn:
No i co? :( To juz koniec dyskusji? Ehhh... Nikt nie ma innego pomyslu??

Jakto wszystko zostało powiedziane ale ty nie umiesz tego poskładac do kupy pobaw sie z tym to wtedy ci wyjdzie !!!!!!!!!!!!1
FAtman
Dodano
02.01.2004 13:16:19
No i co? :( To juz koniec dyskusji? Ehhh... Nikt nie ma innego pomyslu??
DaXmAn
Dodano
02.01.2004 10:09:22
FAtman:
Zeby stworzy plik po prostu sprubuj go otworzyc i sam sie stworzy jak go nie bedzie puzniej moźesz zanalizowqac system i zapisac tom baze.

No wlasnie on nie chce stworzyc nowego pliku a otworzyc juz istniejacy...
DaXmAn
Dodano
31.12.2003 18:43:23
DaXmAn:
No wlasnie nie, on otwiera normalne okno do wskazania pliku

Zeby stworzy plik po prostu sprubuj go otworzyc i sam sie stworzy jak go nie bedzie puzniej moźesz zanalizowqac system i zapisac tom baze.
FAtman
Dodano
31.12.2003 10:18:38
FAtman:
He a ja myslałem ze wystarczy otworzyc baze nic nie wybrac kliknac na otwórz a plik z baza sam sie stworzy i bedziesz mógl przeanalizowac system i stworzyc własne uswawienia systemu lub wybrac jakis szablon ?

No wlasnie nie, on otwiera normalne okno do wskazania pliku ;/

Pozrowionka
DaXmAn
DaXmAn
Dodano
31.12.2003 01:04:00
DaXmAn:
a co do "Konfiguracji i analizy..." to potrzebna jest baza zabezpieczen, jedyna wygladajaca na wlasciwa jest w x:windowssecuritydatabasesecedit.sdb aczkolwiek przy probie jej otwarcia windows odmawia do niej dostepu, ciekawe dlaczego :>

He a ja myslałem ze wystarczy otworzyc baze nic nie wybrac kliknac na otwórz a plik z baza sam sie stworzy i bedziesz mógl przeanalizowac system i stworzyc własne uswawienia systemu lub wybrac jakis szablon ?
FAtman
Dodano
30.12.2003 12:36:36
Oj to chyba nie wyda... z szablonami zabezpieczen juz walczylem (efekt taki jak pisalem wczesniej, czyli ustawienia dla wsztkich kont urzytkownikow) a co do "Konfiguracji i analizy..." to potrzebna jest baza zabezpieczen, jedyna wygladajaca na wlasciwa jest w x:windowssecuritydatabasesecedit.sdb aczkolwiek przy probie jej otwarcia windows odmawia do niej dostepu, ciekawe dlaczego :>

pozdrawiam
DaXmAn
DaXmAn
Dodano
30.12.2003 12:16:10
W konsoli mmc masz takie cos jak "Szablony zabezpieczń" pobaw sie z tym moźe jest to. A dzięki "Konfiguracja i analiza zabezpieczeń" masz lepsze pole do popisu wystarczy sie pobawić.
FAtman
Dodano
30.12.2003 10:48:05
gpedit.msc ?
FAtman
Dodano
29.12.2003 23:28:55
DaXmAn
Dodano:
29.12.2003 17:13:34
Komentarzy:
9