Edycja właściwości systemu
Witam wszystkich
Mam pewnw pytanie otóź chciałem się was spytać (w końcu jesteście ekspertami) czy moźna edytować głównw okno właściwości systemu/ogólne.
Chodzi mi o to źe widziałem kiedyś u kumpla źe miał tam taki obrazek VOBISA więc czy moźna tam dodać jakieś obrazki i czy moźna edytowć konfiguracje sprzętową poniewą posiadam kompa 2,5GhZ a mam tam wpisane 2,2Ghz
Pozdrawiam
Mam pewnw pytanie otóź chciałem się was spytać (w końcu jesteście ekspertami) czy moźna edytować głównw okno właściwości systemu/ogólne.
Chodzi mi o to źe widziałem kiedyś u kumpla źe miał tam taki obrazek VOBISA więc czy moźna tam dodać jakieś obrazki i czy moźna edytowć konfiguracje sprzętową poniewą posiadam kompa 2,5GhZ a mam tam wpisane 2,2Ghz
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 14
Gagman to tylko pogratulować kumacji :wink:
Dopiero teraz zatrybiłem,
Tips jest opisany w większości linków dla Win98,
Czyli lokalizacja WINDOWSSystem która w XP odpowiada WINDOWSSystem 32 ( tak chyba powinno być ).
BTW, ja wstawiłem do System i opis był a obrazka nie, ale tylko dla testów.
Dopiero teraz zatrybiłem,
Tips jest opisany w większości linków dla Win98,
Czyli lokalizacja WINDOWSSystem która w XP odpowiada WINDOWSSystem 32 ( tak chyba powinno być ).
BTW, ja wstawiłem do System i opis był a obrazka nie, ale tylko dla testów.
McScr@by:Utworzone pliki wstaw do System a nie System 32.
Sory, McScr@by mam na odwrót i działa :P
http://www.agavk.p9.pl/strony/win_kosmetyka.php
Wielkie dzięki
Na razie nie moge zrobić reboot'a ale napewno pomoźe
a jak nie to odpisze :)
Na razie nie moge zrobić reboot'a ale napewno pomoźe
a jak nie to odpisze :)
ERROR 5:
menufacturer="xxx"
Te xxx nie wpisuj w >> ""
Reboot zrobiony ??
No mam takie coś :
??
[general]
menufacturer="xxx"
model=www
[SupportInformation]
Line1="yyy"
Line2="zzz"
??
Wypelniles te pozycje ??
No tak właśnie zrobiłem :)
Utworzone pliki wstaw do System a nie System 32.
Joł mi to niechce wyjść chociaź mam wszystko tak jak napisaliście
Waluigi:Chodzi mi o to źe widziałem kiedyś u kumpla źe miał tam taki obrazek VOBISA więc czy moźna tam dodać jakieś obrazki...
Tak moźna tam dodać obrazek OEMowy. Nie potzreba do tego źadnego programu. Wystarczy do katalogu C:WINDOWSsystem32 wrzucić 2 piki:
1) oemlogo.bmp – to obrazek, który chcesz dodać (nie pamiętam maksymalnej wielkości)
2) oeminfo.ini – ustawienia konfiguracyjne, następującej postaci:
[General]
Manufacturer=
Model=
[Support Information]
Line1=
Line2=
Line3=
Line4=
Line5=
Line6=
itd.
Żeby obrazek pojawił się po "Manufacturer=" trzeba coś wpisać. Z reguły jest to nazwa producenta komputera, ale mogą to teź być dowolne inne wyrazy.
Informacje wpisane po "Model=" pojawią się w drugiej linii obok obrazka.
Wpisy po "Line 1 (2,3,... itd)=" to informacje które się ukaźą po naciśnięciu przycisku "Informacje pomocy technicznej"...
Pozdrawiam
Waluigi=nintendo gamecube :?: Ja Ci (Wam??) jednak radze sprawdzić w Biosie, czy tam się nic nie przestawiło. Bo Windows raczej sie w tych sprawach nie myli.
Na bank mam 2,6GhZ w tamtym poście był błąd przy starcie kompa tak pisze a zresztą na poprzedniej instalce windy było napisane 2,6ghz a teraz jest 2,2ghz
Pozdrawiam
PS:W kaźdym razie w jakimś programie testującym sprzęt było napisane źe mam 2,6Ghz
Pozdrawiam
PS:W kaźdym razie w jakimś programie testującym sprzęt było napisane źe mam 2,6Ghz
To wszystko o czym piszesz zrobisz za pomoca programu Tweak XP (nie wiem tylko jak ze zmianą proca, ale to podejrzane, czy aby na pewno masz 2,5GHz) :?:
Strona 1 / 1