Edycja i zmiana rejestru na dysku niesystemowym
Witam,
Chcialbym wyedytowac i zmienic wpis do rejestru lezacego na drugim dysku, w tym momencie niesystemowym ( ktory jednak moze pelnic role systemowego), nie zmieniajac w tej chwili uzytkowanego rejestru. Jak to zrobic? Jakas opcja w REGEDIT?
Z gory dzieki,
P
Chcialbym wyedytowac i zmienic wpis do rejestru lezacego na drugim dysku, w tym momencie niesystemowym ( ktory jednak moze pelnic role systemowego), nie zmieniajac w tej chwili uzytkowanego rejestru. Jak to zrobic? Jakas opcja w REGEDIT?
Z gory dzieki,
P
Odpowiedzi: 8
Jeśli masz ten rejestr zapisany w pliku *.reg to moźesz go edytować np.: w WordPadzie
NO tak ale to chyba sporo kosztuje i nawet triala nie ma. Chyba ze cos przeoczylem :)
Zreszta taka funcja jak edycja (dowolnego) rejestru powinna byc skladnikiem systemu lub przynajmniej bezplatnym jego rozszerzeniem. Prawda?
Zreszta taka funcja jak edycja (dowolnego) rejestru powinna byc skladnikiem systemu lub przynajmniej bezplatnym jego rozszerzeniem. Prawda?
IMHO drogi EL NINO faktycznie, dziś jakiś nieprzytomny jestem. Za nieporozumienie przepraszam.
IMHO drogi Gusioo, juz w pierwszym poscie napisalem o tym. W kolejnym przypomnialem tylko "normalna" edycje i ponowilem info o dodatkowym sofcie.
EL NINO:Jesli odpalisz tego XP, wtedy nie bedzie zadnych problemow z dostepem do rejestru. Bez uruchamiania, tak jak napisalem – zewnetrzne programy.
IMHO drogi EL NINO pytający chce z poziomu Win 2k edytować rejestr Win XP :|
Jesli odpalisz tego XP, wtedy nie bedzie zadnych problemow z dostepem do rejestru. Bez uruchamiania, tak jak napisalem – zewnetrzne programy.
Mam dwa dyski. Na pierwszym Windows ( 2000 ale to nie ma znaczenia). Tego systemu nie chce zmieniac .
Drugi dysk to dysk systemowy XP, z rejestrem w ktoym chcialbym zmienic wpisy poniewaz nie startuje wlasciwie w roli dysku systemowego.
Wystarczylaby mi mozliwosc edycji tego 'drugiego ' rejestru.
Drugi dysk to dysk systemowy XP, z rejestrem w ktoym chcialbym zmienic wpisy poniewaz nie startuje wlasciwie w roli dysku systemowego.
Wystarczylaby mi mozliwosc edycji tego 'drugiego ' rejestru.
Niezbyt jasno opisales to czego oczekujesz :? .
Ale ...
edycja nieuzywanego rejestru jest mozliwa tylko za pomoca zewnetrznych programow. Tu masz opis jednego z nich – http://www.it–scs.com.pl/zabezpiecz/padmin.html
Ale ...
edycja nieuzywanego rejestru jest mozliwa tylko za pomoca zewnetrznych programow. Tu masz opis jednego z nich – http://www.it–scs.com.pl/zabezpiecz/padmin.html
Strona 1 / 1