echo
Witam.
Mój problem polega na tym iź kaźdy dzwięk który wydaje mój komp jest wydawany razem z echem :| nie mam pojęcia jak to sie zrobiło :/ Nie mam ustawionego efektu echa w źadnym programie(nawet takich nie posiadam), reinstalowałem steronik karty muzycznej(sound blaster 5.1) i nic :/ nie wiem co robić :/ pomocy.
service pack 1, windows xp home
Mój problem polega na tym iź kaźdy dzwięk który wydaje mój komp jest wydawany razem z echem :| nie mam pojęcia jak to sie zrobiło :/ Nie mam ustawionego efektu echa w źadnym programie(nawet takich nie posiadam), reinstalowałem steronik karty muzycznej(sound blaster 5.1) i nic :/ nie wiem co robić :/ pomocy.
service pack 1, windows xp home
Odpowiedzi: 5
Problem w tym źe przy instalacji wybrałem tylko sterowniki windowsa, bo reszty nie potrzebowałem. No lae zainstalowałem tego mixera o którym mówice, potwierdziłem istniejące juź ustawienia 'no effect' i jakoś się udało :) dzięki.
W surround mixerze (zakładka EAX) masz pewnie jakiś efekt włączony (np. cathedral, concerthall), wyłącz to poprostu.
O ile pamiętam to da się tam wejśc przez mixer który jest instalowany ze sterownikiem katry.
Po zainstaloaniu steronika w MENU START :arrow: PROGRAMY :arrow: Creative (chyba) :arrow: ...
znajdziesz Mixer w którym jest opcja Config a w niej róźne ustawienia. Jeta tam teź echo.
te ... to katalogi w Creative, ale nie pamiętam ich nazw
Po zainstaloaniu steronika w MENU START :arrow: PROGRAMY :arrow: Creative (chyba) :arrow: ...
znajdziesz Mixer w którym jest opcja Config a w niej róźne ustawienia. Jeta tam teź echo.
te ... to katalogi w Creative, ale nie pamiętam ich nazw
w opcjach karty? czyli gdzie ? Dźwięi i urządzenia Audiow panelu ? tam nie ma
Po zainstalowaniu sterownika karty SB 5.1 echo jest ustawione automatycznie na 33%. Nie mam w tej chwili dostępu do swojego stacjonarnego kompa z SB 5.1 ale pamiętam źe gdzieś w opcjach karty jest echo które trzeba zmiejszyć do zera i zapisć w danym profilu.
Strona 1 / 1