EasyCleaner a duplikaty

Witam serdecznie

Zrobiłem sobie opcje "Duplikaty" w programie EasyCleaner i wyszło mi że mam ich od groma. Coś koło ponad gigabajt. Wiem też że nie ma co jak się człowiek nie zna tego ruszać. Ale pewnie gdyby to zrobić z głową to byłoby lżej i wygodniej. Można prosić o radę? Dodam tylko że znam się na kompie tyle o ile z z akcentem na ile czy niedużo :) Z góry dzięki 

Odpowiedzi: 2

lanckorona:

Witam serdecznie

Zrobiłem sobie opcje "Duplikaty" w programie EasyCleaner i wyszło mi że mam ich od groma. Coś koło ponad gigabajt. Wiem też że nie ma co jak się człowiek nie zna tego ruszać. Ale pewnie gdyby to zrobić z głową to byłoby lżej i wygodniej. Można prosić o radę? Dodam tylko że znam się na kompie tyle o ile z z akcentem na ile czy niedużo :) Z góry dzięki 

Z doświadczenia wiem, że Easy Cleaner jest bardzo dobrym czyścicielem, o ile nie korzysta sie z opcji usuwania duplikatów. Niestety, program wykrywa i traktuje jako duplikaty nie tylko pliki o tej samej wielkości, tej samej nazwie, ale również te, które różnią się np. jedną literą ( np. składniki różnych gier itp.) Absolutnie nie polecam korzystania z tego narzędzia, bowiem usuwa ono również pliki niezbędne do prawidłowego działania systemu operacyjnego. W przypadku wyczyszczenia duplikatów, niestety system odmówi dalszej współpracy generując "critical error". Pozostaje przywrócenie systemu lub niestety - format "C". Pozostałe narzędzia Easy Cleanera spisują sie doskonale, choć przy usuwaniu zbędnych plików odmówi usunięcia index. dat. Nie korzystaj z tego narzędzia. Po prostu Toni Arts troche pokpił sprawę.
Paulus
Dodano
26.10.2006 19:44:20
A te duplikaty to czesem nie są w Windows\System32\DllCache, Windows\ServicePackFiles i ewentualnie Windows\$NtUninstallKBXXXXX ??
Żółty
Dodano
21.10.2006 01:43:52
lanckorona
Dodano:
21.10.2006 00:37:37
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1