E–mail z FBI :)
Czy ktos dostał teź e–maila od rzekomo agenta fbi ktory prosi o zainstalowanie programu w celu odpowiedzenia mu na pytania ?? W mailu podaje ze moje IP wykryto na jakis stronach co jest troche niemozliwe biorac pod uwage ze pierwszy raz je widze na oczy. Uźywam komputera legalnie, nie chce miec klopotow. Czy ktos wie co to za wirus ?? Spam ?? Jest grozny ?? Jak go usunac ??
Odpowiedzi: 13
a to najwaźniejsza zasadaWaGonik:"..nie odbieraj od nieznajomych poczty.."
"..nie odbieraj od nieznajomych poczty.."
A masz antywirusa?? antywir powinien ci wykryc wiraNightmare:Czy ktos dostał teź e–maila od rzekomo agenta fbi ktory prosi o zainstalowanie programu w celu odpowiedzenia mu na pytania ?? W mailu podaje ze moje IP wykryto na jakis stronach co jest troche niemozliwe biorac pod uwage ze pierwszy raz je widze na oczy. Uźywam komputera legalnie, nie chce miec klopotow. Czy ktos wie co to za wirus ?? Spam ?? Jest grozny ?? Jak go usunac ??
a oto co pisza na onecie "Adresaci są proszeni o otwarcie załącznika w formacie "zip" i odpowiedź na pytania. Otwarcie załącznika powoduje uruchomienie programu aktywującego wirusa w32/sober, który moźe uszkodzić komputer uźytkownika" – ostrzega ambasada.
Xamil:Ja dostałem od CIA, ze jestem właścicielem 30 nielegalnych witryn internetowych :D
to masz problem... :lol:
Ja dostałem od CIA, ze jestem właścicielem 30 nielegalnych witryn internetowych :D
LOL LOL NIE OTWIERAC TYCH MAILI !!
http://wiadomosci.onet.pl/1222708,18,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/1222708,18,item.html
damekxx:Nightmare:Jak nie odpakowalem tego zalacznika to moge byc zainfekowany????
Jesli byl zalacznik w liscie i go nie uruchomiles to nie powinnes byc zainfekowany,
ale na wszelki wypadek zeskanuj komputer jakims dobrym antywirusem.
Sober bodaj znajduje się w załączniku, więc jeśli list nie był pisany w HTML to nie ma szans.
Nightmare:Jak nie odpakowalem tego zalacznika to moge byc zainfekowany????
Jesli byl zalacznik w liscie i go nie uruchomiles to nie powinnes byc zainfekowany,
ale na wszelki wypadek zeskanuj komputer jakims dobrym antywirusem.
Dokladnie nie podam bo skasowalem tego maila natychmiast. dostalem go od post@fbi.gov
W tytule było: "you visit illegal websites"
dalej byla tresc o tym ze na ponad 30 stronach jest moj IP nielegalnych i koles podpisal sie Allan Stevenson. Jak nie odpakowalem tego zalacznika to moge byc zainfekowany????
W tytule było: "you visit illegal websites"
dalej byla tresc o tym ze na ponad 30 stronach jest moj IP nielegalnych i koles podpisal sie Allan Stevenson. Jak nie odpakowalem tego zalacznika to moge byc zainfekowany????
Ten robal to Sober.X bodajźe.
––
Edit: teraz dopiero zauwaźyłem post wojtta z linkiem. W takim razie Sober.AH :)
––
Edit: teraz dopiero zauwaźyłem post wojtta z linkiem. W takim razie Sober.AH :)
Podaj dokładną treść tego maila. :lol: :lol: :lol: :lol:
http://di.com.pl/news/11999,0.html
Odpisz mu niech się wypcha......... watą :mrgreen:
Nikt od FBI nie prosiłby o zainstalowanie programu.
PS: Masz jeszcze tego maila?? Jeśli tak to dziada namierzymy
Nikt od FBI nie prosiłby o zainstalowanie programu.
PS: Masz jeszcze tego maila?? Jeśli tak to dziada namierzymy
Strona 1 / 1