e–dyski

Witam!
Nie wiem czy dobrym miejscu stawiam to pytanie, ale jesli w temacie jest "udostepnianie" to chyba dobrze trafilem;–)
Otoz, czy wiecie moze gdzie znajde w necie darmowe e–dyski. Chodzi mi dokladnie o to, zeby gdzies zapakowac plik i miec do niego adres url, tak zebym mogl go komus podac. Widzialem juz kilka takich ofert, ale albo byly platne, albo wielkosc takiego pliku byla ograniczona do 200kb i to jeszcze z wylaczeniem plikow mp3,avi,zip,rar,exe itp. czyli praktycznie nic by nie mozna tam zapakowac. Nie jestem takim specem, zeby sobie do takich celow tworzyc serwer (poza tym nie chce miec caly czas kompa wlaczonego), a taki e–dysk bylby idealnym rozwiazaniem, chociazby zeby tu na forum w razie jakiegos problemu moc wkleic screena, ale wlasnie potrzebowalbym adresu url do tego ... Wiec jesli macie jakies porady, to chetnie skorzystam.
dzieki z gory :wink:

Odpowiedzi: 5

Teź gorąco polecam Lycos'a... :D :D
neoski
Dodano
25.06.2003 18:33:02
Witka!

studzik:
tak www.edysk.pl jest spoko
napewno nie jest to siec lokalna, ale da sie kopiowac i sciagac

Mam juz tam tez konto, ale niestety maja (jak dla mnie) jeden powazny mankament – nie mozna udostepniac plikow (znaczy, dawac do nich linkow). Mozesz je sobie tam tylko "zapakowac" i pozniej po wejsciu (przez swoj login, haslo) sciagnac ewentualnie na kompa – to wszystko. Dopiero wersja platna ma mozliwosc umieszczania url'a. Zalozylem sobie rowniez konto w onecie (republice), ale po 1 jest male (9mb), a po 2 ma ograniczony transfer do 1gb miesiecznie, po ktorego wyczerpaniu konto przestaje dzialac do nastepnego "1–ego" :?

Ostatecznie polecam bardzo dobre rozwiazanie na lycos. Ftp 50mb, bez zadnych ograniczen transferowych (chyba, ze czegos nie doczytalem). Jak narazie chodzi bez zarzutu i jestem bardzo zadowolony ... :P
t123
Dodano
24.06.2003 20:23:22
tak www.edysk.pl jest spoko
napewno nie jest to siec lokalna, ale da sie kopiowac i sciagac
jak juz kolega 'brtx' napisal 25 Mb masz free
mozesz miec rowniez 100Mb tylko musisz zalozyc konto w Mbanku (czy sie oplaci)

Twoj wybor..
Ja korzystam z 25 Mb i nie mialem jeszcze wiekszych problemow..
Pozdr.
studzik
Dodano
24.06.2003 16:32:42
ti123:
chociazby zeby tu na forum w razie jakiegos problemu moc wkleic screena

Do tego celu załuź darmowe konto np. na onecie–9MB, pliku wrzucasz jak na ftp, i moźesz dawać bezpośrednie linki np. do obrazków.
Jak 9MB to za mało to załuź konto na http://members.lycos.co.uk – 50 MB za free, pliki teź wrzuca się jak na ftp.
SLAY3R
Dodano
20.06.2003 02:42:01
www.edysk.pl

25 MB za free

...ale, nie mozliwosci adresu url do danego pliku. Musisz poprostu dac danej osobie swoj login i haslo, by mogla tam wejsc i zedrzyc wczesniej uploadowany stuff. W sumie wydodne.
brtx
Dodano
20.06.2003 02:01:39
t123
Dodano:
20.06.2003 01:53:45
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1