Dźwięki windows

Niewiem co się stało być moźe gdy testowałem róźne programy w systemie to nagrywania dźwięku. Ale od dziś po włączeniu kompa nie mam dźwięków windows jak przy uruchamianiu, jaki i przy innych komunikatach co zawsze miałem róźne. Pozatym karta muzyczna chodzi dobrze dalej jest ogólnie dźwięk w głosnkach zarówno przy odtwarzaniu multimediów jak i nagrywaniu jest bez zmian nie ma tez konfliktów źadnych w zainstalowanych sterownikach jest wszytko o.k.
Brakuje tylko dźwięków systemowych i zamiast nich słychać wtedy dźwięk w głosniczku od komputera.
W panelu sterowania sprawdzajac jeden ze schematów "gwiazdka" wyskoczył komunikat:
Odnalezienie pliku %SystemRoot%/media/Windows XP– Błąd.wav nie jest moźliwe. Czy mimo to chcesz uźywac tego pliku do tego zdarzenia?

Jak więc przywrócić ponownie te dźwięki?

Odpowiedzi: 15

Delete :D :lol: ale po co:P :?:
hungry
Dodano
24.02.2006 23:40:41
I pomyśleć , źe ja po kaźdorazowym przeinstalowaniu spędzam parę minut źeby te dźwięki powyłączać . Zazdroszczę ci i zgłoszę się po przepis jak je wyalić na stałe .
bor
Dodano
24.02.2006 23:24:50
Spoko hungry od kaźdego WAV postawisz piwo i będziemy kwita :mrgreen:
sh@dow
Dodano
24.02.2006 23:11:16
hehe :lol: haha chłopaki dzięki sh@dow nie pomyslałem nawet uźyc googli aby poszukac sorki i dzieki ale zakret dzis jestem :oops: moja wina... (bije sie w pierś) :evil: :twisted:
hungry
Dodano
24.02.2006 23:07:45
przeciez moge ci te pli podeslac lub zanajdz je sobie w sieci wazam ze z tak błachego powodu nie arto instalować windy na nowo
edi_net
Dodano
24.02.2006 22:57:15
Jeśli chcesz to wrzuam moje dzwięki systemowe (cały katalog media)ściągnij, rozpakuj i skopiuj
http://www.bronowski.pl/~ryjek/media/media.zip
sh@dow
Dodano
24.02.2006 22:57:12
więc w jaki sposób odzyskac. Oj cos mi sie wydaje źe bez przeinstalowania windy sie nie da :?
kierofca do katalogu "system volume information" na c nie ma dostepu. Komunikat z czerwonym krzyźykiem "Odmowa dostępu". Nawet dla administratora.
hungry
Dodano
24.02.2006 22:45:45
kierofca:
Ewentualnie spróbuj poszukać tych plików w katalogu "system volume information" na dysku c – przywracanie systemu powinno je tam zapisać.
Przywracanie nie chroni plikow *.wav
EL NINO
Dodano
24.02.2006 21:49:17
Jeśli chodzi o płytkę to tak jak napisałem wcześniej katalog i386 i rozszerzenie wa_ (wykorzystaj polecenie rozmieść ikony według typu i będziesz miał te pliki jak na dłoni)

Ewentualnie spróbuj poszukać tych plików w katalogu "system volume information" na dysku c – przywracanie systemu powinno je tam zapisać.

Pzdr.
kierofca
Dodano
24.02.2006 21:37:24
no właśnie przywracanie systemu nic nie dało moze naprawa cos da? a na płytce i tak to niewiem gdzie sa te dźwieki szukajac w tym katalogu widze mnóstwo rzeczy. Hm :?
hungry
Dodano
24.02.2006 21:32:18
Dźwięki są w katalogu i386 i jak moźna się domyślić mają rozszerzenie wa_ – polecenie expand powinno ładnie sprawę załatwić. Problemem moźe być przypisanie im odpowiednich nazw...

Pzdr.
kierofca
Dodano
24.02.2006 21:31:53
one napewno gdzies na plytce sa ale trzeba ich poszukać i niewiem w jakim sa formacie mogą być w innym niź te w folderze media
edi_net
Dodano
24.02.2006 21:12:44
a gdzie one w c:/windows/media ? jesli tak to katalog pusty . Hmm :? Tak myślaem źe chyba skasował mi jeden z programów który testowałem i nasteonie odinstalowaem normalnie jak zawsze w "dodaj usun programy" no to nieźle. O.k. a czy moźna zgrac spowrotem te dźwięki? Mam oryginalna płytke windowsa.
hungry
Dodano
24.02.2006 21:09:35
Odnalezienie pliku %SystemRoot%/media/Windows XP– Błąd.wav nie jest moźliwe

Według tego co napisał to raczej niema juź tych plików.

W sieci mozna pobrać wiele schematów dźwiękowych mysle ze ten orginalny windowsowy tez sie znajdzie

Hej hangry podaj mejla to moge ci te dzwieki orginalne podeslac paczka ma 1,73 MB
edi_net
Dodano
24.02.2006 21:07:22
Jeśli mogę zadać nieśmiałe pytanie:
Czy masz ten plik :?:
A moźe po prostu niechcący skasowałeś pliki dźwiękowe :?:
kierofca
Dodano
24.02.2006 21:04:46
hungry
Dodano:
24.02.2006 18:48:03