Dźwięki windows
Niewiem co się stało być moźe gdy testowałem róźne programy w systemie to nagrywania dźwięku. Ale od dziś po włączeniu kompa nie mam dźwięków windows jak przy uruchamianiu, jaki i przy innych komunikatach co zawsze miałem róźne. Pozatym karta muzyczna chodzi dobrze dalej jest ogólnie dźwięk w głosnkach zarówno przy odtwarzaniu multimediów jak i nagrywaniu jest bez zmian nie ma tez konfliktów źadnych w zainstalowanych sterownikach jest wszytko o.k.
Brakuje tylko dźwięków systemowych i zamiast nich słychać wtedy dźwięk w głosniczku od komputera.
W panelu sterowania sprawdzajac jeden ze schematów "gwiazdka" wyskoczył komunikat:
Jak więc przywrócić ponownie te dźwięki?
Brakuje tylko dźwięków systemowych i zamiast nich słychać wtedy dźwięk w głosniczku od komputera.
W panelu sterowania sprawdzajac jeden ze schematów "gwiazdka" wyskoczył komunikat:
Odnalezienie pliku %SystemRoot%/media/Windows XP– Błąd.wav nie jest moźliwe. Czy mimo to chcesz uźywac tego pliku do tego zdarzenia?
Jak więc przywrócić ponownie te dźwięki?
Odpowiedzi: 15
Delete :D :lol: ale po co:P :?:
I pomyśleć , źe ja po kaźdorazowym przeinstalowaniu spędzam parę minut źeby te dźwięki powyłączać . Zazdroszczę ci i zgłoszę się po przepis jak je wyalić na stałe .
Spoko hungry od kaźdego WAV postawisz piwo i będziemy kwita :mrgreen:
hehe :lol: haha chłopaki dzięki sh@dow nie pomyslałem nawet uźyc googli aby poszukac sorki i dzieki ale zakret dzis jestem :oops: moja wina... (bije sie w pierś) :evil: :twisted:
przeciez moge ci te pli podeslac lub zanajdz je sobie w sieci wazam ze z tak błachego powodu nie arto instalować windy na nowo
Jeśli chcesz to wrzuam moje dzwięki systemowe (cały katalog media)ściągnij, rozpakuj i skopiuj
http://www.bronowski.pl/~ryjek/media/media.zip
http://www.bronowski.pl/~ryjek/media/media.zip
więc w jaki sposób odzyskac. Oj cos mi sie wydaje źe bez przeinstalowania windy sie nie da :?
kierofca do katalogu "system volume information" na c nie ma dostepu. Komunikat z czerwonym krzyźykiem "Odmowa dostępu". Nawet dla administratora.
kierofca do katalogu "system volume information" na c nie ma dostepu. Komunikat z czerwonym krzyźykiem "Odmowa dostępu". Nawet dla administratora.
Przywracanie nie chroni plikow *.wavkierofca:Ewentualnie spróbuj poszukać tych plików w katalogu "system volume information" na dysku c – przywracanie systemu powinno je tam zapisać.
Jeśli chodzi o płytkę to tak jak napisałem wcześniej katalog i386 i rozszerzenie wa_ (wykorzystaj polecenie rozmieść ikony według typu i będziesz miał te pliki jak na dłoni)
Ewentualnie spróbuj poszukać tych plików w katalogu "system volume information" na dysku c – przywracanie systemu powinno je tam zapisać.
Pzdr.
Ewentualnie spróbuj poszukać tych plików w katalogu "system volume information" na dysku c – przywracanie systemu powinno je tam zapisać.
Pzdr.
no właśnie przywracanie systemu nic nie dało moze naprawa cos da? a na płytce i tak to niewiem gdzie sa te dźwieki szukajac w tym katalogu widze mnóstwo rzeczy. Hm :?
Dźwięki są w katalogu i386 i jak moźna się domyślić mają rozszerzenie wa_ – polecenie expand powinno ładnie sprawę załatwić. Problemem moźe być przypisanie im odpowiednich nazw...
Pzdr.
Pzdr.
one napewno gdzies na plytce sa ale trzeba ich poszukać i niewiem w jakim sa formacie mogą być w innym niź te w folderze media
a gdzie one w c:/windows/media ? jesli tak to katalog pusty . Hmm :? Tak myślaem źe chyba skasował mi jeden z programów który testowałem i nasteonie odinstalowaem normalnie jak zawsze w "dodaj usun programy" no to nieźle. O.k. a czy moźna zgrac spowrotem te dźwięki? Mam oryginalna płytke windowsa.
Odnalezienie pliku %SystemRoot%/media/Windows XP– Błąd.wav nie jest moźliwe
Według tego co napisał to raczej niema juź tych plików.
W sieci mozna pobrać wiele schematów dźwiękowych mysle ze ten orginalny windowsowy tez sie znajdzie
Hej hangry podaj mejla to moge ci te dzwieki orginalne podeslac paczka ma 1,73 MB
Jeśli mogę zadać nieśmiałe pytanie:
Czy masz ten plik :?:
A moźe po prostu niechcący skasowałeś pliki dźwiękowe :?:
Czy masz ten plik :?:
A moźe po prostu niechcący skasowałeś pliki dźwiękowe :?:
Strona 1 / 1