Dzwięk
mam problem moźe na tym forum mi pomogą
a więc
mam dwie karty dzwiękowe jedną zintegrowaną a drugą Creative,potrzebne mi jest to poniewaź gram na imprezach oczywiście z kompem,i jak uruchomie ponownie komputer to karta znitegrowana zanika a creative zostaje i niewiem dlaczego to tak jest czekam na odpowiedz
Dzienks z Góry
a więc
mam dwie karty dzwiękowe jedną zintegrowaną a drugą Creative,potrzebne mi jest to poniewaź gram na imprezach oczywiście z kompem,i jak uruchomie ponownie komputer to karta znitegrowana zanika a creative zostaje i niewiem dlaczego to tak jest czekam na odpowiedz
Dzienks z Góry
Odpowiedzi: 15
Mam pytanie ??
Jaką masz karte muzyczna zintegrowaną ??
Jaką masz karte muzyczna zintegrowaną ??
no więc znalazłem Stery i jest tak samo zintergorwana zanika :?: :(
No to masz pecha.... :cry:
Jeźeli ci działała to moźliwe, źe XP nie potrzebuje zewnętrznych sterów, ale nic nie stoi na przeszkodzie, źebyś poszukał sobie w necie, kolego. Jak nie masz symbolu karty to przeczytaj symbole na procesorze karty i poszukaj.
Jeźeli ci działała to moźliwe, źe XP nie potrzebuje zewnętrznych sterów, ale nic nie stoi na przeszkodzie, źebyś poszukał sobie w necie, kolego. Jak nie masz symbolu karty to przeczytaj symbole na procesorze karty i poszukaj.
Tylko ja niemam Sterów do tej karty (Creative) :o
spiderko:Dj Majewa ty wkładasz tą karte na włączonym komputerze? Jeśli tak to gratuluje pomysłowości.
Wobec tego na WYŁĄCZONYM kompie zamontuj karte muz. ale na innym slocie niź zwykle to robisz, dokręć śrubką, DOPIERO TERAZ WŁĄCZ kompa, zainstaluj stery i zobacz. :D
Windows XP Profesionall
aachi:Na XP da się tak mieć, bo mój kumpel tak ma.
Na win9x napewno tak się nie da, bo kiedyś chciałem tak zrobić u siebie.
pr0t0n ma racje, Da sie tylko trzeba pokombinować z przerwaniami.
Dr Majewa, jaki masz system ?
Mialem win 98 i korzystalem z dwoch kart + Virtual Turntables, dalo sie, trzeba bylo zmienic (zdaje sie) zakres wejscia/wyjscia, bo sie gryzlo.
Na XP da się tak mieć, bo mój kumpel tak ma.
Edit: No ja próbowałem, nic się nie gryzło, a i tak naraz tylko jedna mi chodziła... A kombinowałem długo i duźo neta przeszukałem za rozwiązaniem.
No, ale skoro twierdzicie, źe się da, to pewnie się da.
Edit: No ja próbowałem, nic się nie gryzło, a i tak naraz tylko jedna mi chodziła... A kombinowałem długo i duźo neta przeszukałem za rozwiązaniem.
Na XP da się tak mieć, bo mój kumpel tak ma.
Gdy mialem SB Live 5.1 i SB 128 to przy instalowaniu XPka bez problemu wykrywal mi obie karty i w multimediach moglem sobie przelaczac miedzy nimi, programy korzystajace z dwoch kart tez chodzily bez zarzutu. Teraz mam SB Live 5.1 i zintegrowana z plyta gl. i mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemu, wiec da sie ;).
Dj Majewa ty wkładasz tą karte na włączonym komputerze? Jeśli tak to gratuluje pomysłowości.
Ja myślę źe się nie da mieć 2 kart zainstalowanych jednocześnie, ale moźliwe źe się myle.
Ja myślę źe się nie da mieć 2 kart zainstalowanych jednocześnie, ale moźliwe źe się myle.
napisze jak ja to robie
jeśli chcem mieć dwie karty to musze mieć włączony komputer ,wtedy wkładam karte do wejścia PCI
biore dodaj sprzęt i mam juź dwie karty
ale jak zresetuje lub wyłącze kompa to zintegrowana zanika a ta co włoźyłem to zostaje in niewiem dlaczego
AC97 zintegrowana
Creative AudioPCI (ES1371,ES1371)(WDM)
jeśli chcem mieć dwie karty to musze mieć włączony komputer ,wtedy wkładam karte do wejścia PCI
biore dodaj sprzęt i mam juź dwie karty
ale jak zresetuje lub wyłącze kompa to zintegrowana zanika a ta co włoźyłem to zostaje in niewiem dlaczego
AC97 zintegrowana
Creative AudioPCI (ES1371,ES1371)(WDM)
Nie powinna zanikać...
Tez tak robiłem (AC97 i Live!) na imprezkach.
Miałem taki programik, który grał na raz na obu kartach... tzn.. na jednej leciała playlista... a na drugiej mogłem sobie nikomu nie przeszkadzając podsłuchać jakieś nieznane mi kawałki – a potem wrzucić je do tamtej playlisty...
Wracając do tematu – to powiedz o co chodzi z tym zanikaniem? Czy sterowniki trzeba wgrywać ponownie? Czy coś innego? Jak to wyglada? Karta znika z listy urządzeń? Czy zwyczajnie przestaje grać?
Tez tak robiłem (AC97 i Live!) na imprezkach.
Miałem taki programik, który grał na raz na obu kartach... tzn.. na jednej leciała playlista... a na drugiej mogłem sobie nikomu nie przeszkadzając podsłuchać jakieś nieznane mi kawałki – a potem wrzucić je do tamtej playlisty...
Wracając do tematu – to powiedz o co chodzi z tym zanikaniem? Czy sterowniki trzeba wgrywać ponownie? Czy coś innego? Jak to wyglada? Karta znika z listy urządzeń? Czy zwyczajnie przestaje grać?
Hmm wydaje mi sie źe dwie karty nie bedzo razem ze sobo wspopracowly
Strona 1 / 1