Dzwiek z tunera
Mam w kompie tuner TV Kworld z chipsetem Philipsa z karta dzwiekowa AC 97 na plycie Lucky Star K7VAT. Na dolaczonym do niego oryginalnym oprogramowaniu PCI TV nie udaje mi sie ustawic dzwieku. Jest to mozliwe dopiero w programoie DScaler po wybraniu opcji "Line In 2" (na line in 1 tez nie ma dzwieku). W efekcie nie moge obslugiwac tunera pilotem. Czy mozna cos z tym zrobic?
Odpowiedzi: 4
Tuner jest podłączony do normalnego wejścia na karcie dźwiękowej, a nie jak mikrofon. Co ciekawe rozmawiałem w tej sprawie z serwisem dystrybutora sprzętu i w zasadzie nie potrafili mi odpowiedzieć, co z tym zrobić.
Line In 1 i Line in 2 ?
Mi to kojarzy się z dwoma wejściami line in na karcie dzwiękowej. No ale na AC'97 nie ma ich dwóch... Moźe Line in 1 to wejście mikrofonu... lub na odwrót, ty podpinasz kartę pod wejście mikrofonu, a nie line in.
Mi to kojarzy się z dwoma wejściami line in na karcie dzwiękowej. No ale na AC'97 nie ma ich dwóch... Moźe Line in 1 to wejście mikrofonu... lub na odwrót, ty podpinasz kartę pod wejście mikrofonu, a nie line in.
Cieszę się, źe ktoś w końcu odpowiedział, ale to raczej jest problem samego tunera. Od tamtego czasu wymieniłem płytę główną wraz z procesorem i postawiłem system na nowo. Wciąź jest to samo. Oglądam TV bez pilota na programie DScaler po ustawieniu źródła dźwięku jako 'wejście liniowe 2". W oprogramowaniu od producenta nie ma źadnych opcji umoźliwiających wprowadzeniu tu jakichś zmian. Zmiana ustawień audio pod win XP teź nic nie daje.
jak nikt nie odpowiedział to ja spróbuję moźe nakierować:
1 być moźe przyczyną tego są błędne ustawienia
Panel sterowania/dźwięki i urządzenia audio/głośność/
próbować dojść przyczyny przez próby – wejść w zakładkę właściwości i moźe się uda a następnie w oprogramowaniu producenta
1 być moźe przyczyną tego są błędne ustawienia
Panel sterowania/dźwięki i urządzenia audio/głośność/
próbować dojść przyczyny przez próby – wejść w zakładkę właściwości i moźe się uda a następnie w oprogramowaniu producenta
Strona 1 / 1