Dzwiek z tunera

Mam w kompie tuner TV Kworld z chipsetem Philipsa z karta dzwiekowa AC 97 na plycie Lucky Star K7VAT. Na dolaczonym do niego oryginalnym oprogramowaniu PCI TV nie udaje mi sie ustawic dzwieku. Jest to mozliwe dopiero w programoie DScaler po wybraniu opcji "Line In 2" (na line in 1 tez nie ma dzwieku). W efekcie nie moge obslugiwac tunera pilotem. Czy mozna cos z tym zrobic?

Odpowiedzi: 4

Tuner jest podłączony do normalnego wejścia na karcie dźwiękowej, a nie jak mikrofon. Co ciekawe rozmawiałem w tej sprawie z serwisem dystrybutora sprzętu i w zasadzie nie potrafili mi odpowiedzieć, co z tym zrobić.
maku11
Dodano
04.01.2006 16:03:29
Line In 1 i Line in 2 ?
Mi to kojarzy się z dwoma wejściami line in na karcie dzwiękowej. No ale na AC'97 nie ma ich dwóch... Moźe Line in 1 to wejście mikrofonu... lub na odwrót, ty podpinasz kartę pod wejście mikrofonu, a nie line in.
aachi
Dodano
03.01.2006 00:13:43
Cieszę się, źe ktoś w końcu odpowiedział, ale to raczej jest problem samego tunera. Od tamtego czasu wymieniłem płytę główną wraz z procesorem i postawiłem system na nowo. Wciąź jest to samo. Oglądam TV bez pilota na programie DScaler po ustawieniu źródła dźwięku jako 'wejście liniowe 2". W oprogramowaniu od producenta nie ma źadnych opcji umoźliwiających wprowadzeniu tu jakichś zmian. Zmiana ustawień audio pod win XP teź nic nie daje.
maku11
Dodano
02.01.2006 16:10:15
jak nikt nie odpowiedział to ja spróbuję moźe nakierować:
1 być moźe przyczyną tego są błędne ustawienia
Panel sterowania/dźwięki i urządzenia audio/głośność/
próbować dojść przyczyny przez próby – wejść w zakładkę właściwości i moźe się uda a następnie w oprogramowaniu producenta
as
Dodano
02.01.2006 15:51:10
maku11
Dodano:
23.05.2005 17:54:07
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1