dźwięk z tunera TV

tia, dawno mnie tu nie było ... no ale mniejsza o to ...
mam problem z dźwiękiem karty telewizyjnej, a konkrenie z tym iź głośniki podpięte do karty tej swojej – muzyczne czy jak ona sie tam nazywa ... przy oglądaniu TV nie ma dźwięku ... ale jak wetknełam kabelek głosniczków do karty ... to dźwięk jest ... jak zrobić, tak, zeby kabelek od głosników był na swoim miejscu a i dźwięk z karty TV tez był ... bo to takie zdeka uciązliwe jest przełanczanie tych kabelków ... no ja mysle, ze nie zamotałam :)

Odpowiedzi: 5

Moźe kabelek uszkodzony? moźe nie dociśnięty? moźe gniazdo uszkodzone?
Skończyły mi się pomysły :(
quixx
Dodano
10.12.2005 21:27:23
no ale ja tak mam ... i własnie dalej nie ma dźwięku ....
dafnis
Dodano
10.12.2005 21:06:46
Panel sterowania –> Dźwięki i urządzenia audio –> audio
–> odtwarzanie dźwięku –> głośność –> w kolumnie "Line in" usuń zaznaczenie w polu "wycisz"
–> nagrywanie dźwięku –> głośność –> w kolumnie "Line in" dodaj zaznaczenie w polu "zaznacz"

W przypadku braku kolumny "Line in" z menu opcje wybierz właściwości i zaznacz pola przy "line in" dla odtwarzania i nagrywania. Mam nadzieję, źe nie zagmatwałem za bardzo.
quixx
Dodano
10.12.2005 20:48:45
no tak ... mam go i właśnie jest na swoim miejscu ... a problem wystepuje nadal ... słyszałam, ze to port trzeba zmienic w ustwieniach karty czy cos ale ja sie na tym nie znam ;/
dafnis
Dodano
10.12.2005 20:15:09
Razem z kartą TV powinieneś dostać kabelek z dwoma wtykami Jack, którym łączy się gniazdo karty TV oznaczone "AUDIO" z wejściem "LINE IN" karty dźwiękowej (oznaczone niebieskim kolorem).
quixx
Dodano
10.12.2005 19:55:31
dafnis
Dodano:
10.12.2005 18:10:20
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1