Dźwięk wyprzedza obraz w filmie – jak temu zaradzić...?
Sprawa jest nie typowa i kierują ja tu, bo nie potrafie sobie juz z nia poradzic.
Otoz mam nagrany przez kogos film na Cdiku lecz gdy juz go przerzue na kompa aby obejrzec dzwiek sie opoznia wzgledem obrazu. Jest to film animowany z dubingiem i jak kazdy wie takie opoznienia sprawiaja ze kiczowato sie oglada.
Mam teraz pytanko. Czy istnieje taki program, ktory po modyfikacji czy jakies niewielkiej zmianie pliku filmu sprawialby ze obydwa media rowno ze soba szly tzn. tak zrobic aby dzwiek i obraz "szly w parze" zgodnie z czasem?
prosze o rade...
pozdrawiam
Otoz mam nagrany przez kogos film na Cdiku lecz gdy juz go przerzue na kompa aby obejrzec dzwiek sie opoznia wzgledem obrazu. Jest to film animowany z dubingiem i jak kazdy wie takie opoznienia sprawiaja ze kiczowato sie oglada.
Mam teraz pytanko. Czy istnieje taki program, ktory po modyfikacji czy jakies niewielkiej zmianie pliku filmu sprawialby ze obydwa media rowno ze soba szly tzn. tak zrobic aby dzwiek i obraz "szly w parze" zgodnie z czasem?
prosze o rade...
pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Dźwięk w AVI'ku przesuniesz o zadaną ilość milisekund programami: VirtualDub lub NanDub.
allplayer niestety takiej funkcji nie ma :(
nie, opoznienie dzwieku juz jest w filmie. Na poczatku kiedy sie on zaczyna widac film, pojawia sie 1s. biala plame (ktrej napewno nie powinno byc), a jak sie domyslam dzwiek juz przez ta 1 sek zostal odtworzony myslac ze zaczyna sie film :). Kurcze trudno opisac mi to opoznienie :)
No poprostu dzwiek wyprzedza obraz o jakas sekunde, moze mniej.. .ale jest to bardzo denerwujace. Jak toi wyedytowac?
No poprostu dzwiek wyprzedza obraz o jakas sekunde, moze mniej.. .ale jest to bardzo denerwujace. Jak toi wyedytowac?
w allplayer sa chyba takie funkcje jak: predkosc wyswietlania, predkosc dzwieku itp...
Pytanie jest następujace, czy film jest juz tak zrobiony ze audio i video są rozjechane czy tylko u Ciebie taki zonk.
Wrozka mi podpowiada, ze dzwiek w filmie pewnie ac3, sciagnij nowszy kodek.
Wrozka mi podpowiada, ze dzwiek w filmie pewnie ac3, sciagnij nowszy kodek.
Strona 1 / 1