dzwięk w vista 5,1 brak w media palyer
Witam
Mam zainstalowego nową kopie windows vista ultima i głosniki 5,1. Jak sprawdzam dzwięki w windows w zakładce dzwięki to jest ok i działa wszystko. Jak włączam muzyke w media player to działa mi jeden głośnik a jak włączam w nero show time do działają mi wszystkie 5 głośników. Co może być powodem tego?
Odpowiedzi: 2
ja korzystam.
w wmp w opcjach jest zakładka devices (sterowniki?) zobacz jak tam ustawione są głośniki.
zobacz tez co jest w ulepszenia w SRS WOW Efects mi pisze normal speakers, po włączeniu moge wybrać headphones i large speakers,
nie wiem wogole czy mp3 napewno powinno grać na 5.1?
wmp11 czy jaki?
Pewnie zła konfiguracja programu WMP ;] Zobacz jak jest ustawione w ustawieniach (chyba nie musze pisac gdzie to jest)
BTW. Kto jeszcze korzysta z WMP :D? Nie chce nic mowic ale juz nawet Winamp lepiej gra .. a do 5,1 polecam Foobara2000 :]
Strona 1 / 1
[quote=Small Mike] nie wiem wogole czy mp3 napewno powinno grać na 5.1? [/quote] Mi gra ... mam foobara2000 + wtyczki i gra pieknie :]
[quote=Ukey][quote=Small Mike] nie wiem wogole czy mp3 napewno powinno grać na 5.1? [/quote] Mi gra ... mam foobara2000 + wtyczki i gra pieknie :][/quote] Mimo wszystko to nadal dźwięk stereofoniczny tylko rozbity na wiele kanałów ;-)