Dźwiek w filmach
Witam
Siedze tu nad postami i nie mogłem nic znaleźć co by pomogło mi w rozwiazaniu problemu.
Tkwi on w odtwarzaniu filmów (xvid, divx). Często mam przesuniety dzwiek względem obrazu (na innych kompach OK). Instalowałem kombinacje kodeków w wersji 3,11 do 5.05 i dodatkowo Audio, Ac3.
Potem zrobiłem kombinacje z programem ffdshow z strony cdrinfo.pl.
W dalszym ciagu jest przesuniecie.
Chyba dziwne jest to źe filmy wykorzystuja mi procek w 100% (tak bynajmniej pokazuje program) i nie wiem czy tu czasami nie tkwi problem.
(wcześniej na 98se wszystko było OK)
Proszę o pomoc
Sprzęt: Ati all In wonder128 32Mb, Athlon1,7, WinXP+SP1
Siedze tu nad postami i nie mogłem nic znaleźć co by pomogło mi w rozwiazaniu problemu.
Tkwi on w odtwarzaniu filmów (xvid, divx). Często mam przesuniety dzwiek względem obrazu (na innych kompach OK). Instalowałem kombinacje kodeków w wersji 3,11 do 5.05 i dodatkowo Audio, Ac3.
Potem zrobiłem kombinacje z programem ffdshow z strony cdrinfo.pl.
W dalszym ciagu jest przesuniecie.
Chyba dziwne jest to źe filmy wykorzystuja mi procek w 100% (tak bynajmniej pokazuje program) i nie wiem czy tu czasami nie tkwi problem.
(wcześniej na 98se wszystko było OK)
Proszę o pomoc
Sprzęt: Ati all In wonder128 32Mb, Athlon1,7, WinXP+SP1
Odpowiedzi: 5
Uźywałem: Vplayer, allplayer, bestplayer, subedit i zima
A czym odtwarzasz filmy? Jesli vplayer to prawdopodobnie przez przypadek masz przesuniety suwak od dzwieku na panelu. Czasami rowniez robi sie kaszana miedzy dzwiekiem a filmem, jak jest za slaby komp.
Moze programik opisany w tym poscie przez pana Toonela ci pomoze bo ja sam na nic nie moge wpasc http://centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=2091&highlight=dvdrip
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Strona 1 / 1